Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Arnold Karskens

08-05-2020 09:31

Beste Arnold,

Met de zin “Pim, mag ik je tutoyeren?” heeft Ybeltje Berckmoes de stekker uit de omroep ‘Ongehoord Nederland’ getrokken.

Dat jouw omroepsecretaris Ybeltje Berckmoes het idee had om via de bewezen charlatan Robbert van den Broeke te ‘chanellen’ met wijlen Pim Fortuyn is al tamelijk weerzinwekkend.

Maar dat omroep ‘Ongehoord Nederland’ die bagger vervolgens uitzendt, gaat alle perken te buiten.

Als je je bestaansrecht ontleent aan kritiek op omroepen die de waarheid verdraaien en zelfs nepnieuws laten zien, ga je niet je eigen omroepsecretaris (in haar rol als vragenoplezer van het programma ‘De Buitenplaats’) op 6 mei een toneelstukje laten opvoeren met een zichzelf ‘paranormaal medium’ noemende ontmaskerde oplichter.

Als het van de kant van het mislukte VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes al een toneelstukje wás.

Gezondheid

 

Aan die blik in haar ogen te zien, gelooft ze wel echt dat Pim Fortuyn eergisteren via Robbert van den Broecke en haar programma een kleine vijftig minuten tegen de kijkers van Ongehoord Nederland aan wilde praten.

Dan is ze werkelijk krankjorum.

Ybeltje Berckmoes brengt ‘Ongehoord Nederland’ binnen een tijdsbestek van 24 uur overigens twéé keer schade toe.

Want ze sommeerde in haar rol als omroepsecretaris ook nog op uiterst knullige wijze de comedian Harry Hol om een factcheckfilmpje over een van jullie ‘programma’s’ van internet af te halen.

Er zou sprake zijn van ‘smaad en laster’ jegens Ongehoord Nederland en de deurwaarder was al onderweg om de eerste 5000 euro schadevergoeding op te halen. Hol had namelijk, beweerde Ybeltje, de grenzen van het citaatrecht overschreden.

Onbenul heeft een gezicht, zullen we maar zeggen.

Maar wat erger is: dat de secretaris van Ongehoord Nederland iemand die kritische journalistiek bedrijft óver Ongehoord Nederland de mond wil snoeren én in zijn portemonnee wil raken.

Dat is echt hetzelfde als een nieuwe voetbalvereniging die voetbal wil verbieden.

Het ergst van dit alles is: jullie lieten én laten Ybeltje Berckmoes begaan.

Het ‘interview’ met Pim Fortuyn staat nog op jullie site.

De sommatie aan Harry Hol is nog niet ingetrokken.

Ybeltje Berckmoes is nog niet gehayevanderheydend.

En de twee belangrijkste gezichten van ‘Ongehoord Nederland’, Joost Niemöller en jij, laten niets van zich horen.

Helemaal níets.

Als je meer dan 24 uur zwijgt nadat je eigen secretaris twee keer zo nadrukkelijk een bom onder je omroep legt, is er maar één conclusie mogelijk.

Jullie hebben er zelf ook geen zin meer in.

Net als al die leden die het toenemende zuur en de volstrekte humorloosheid van Ongehoord Nederland de afgelopen maanden nog pikten, maar voor wie Ybeltje gisteren de druppel was…

Jammer.

Want je had wel een punt over de Staatsomroepen.

Maar geen enkel benul van personeelsbeleid.

Groet,

JanD

PS. Je zult me nu wel niet meer ‘Neerlands enige echte onderzoekscolumnist’ vinden en het zal me ook wel weer donateurs kosten. Maar fuck it, ik geef je gewoon een geinig cadeautje!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me – vandaag lach ik het hardst om 5,72 euro). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)