Politiek

Dr. Sid Lukkassen fantaseerde over het ‘letterlijk uitschakelen’ van mensen op ‘bepaalde posten’

09-05-2020 11:07

Dr. Sid Lukkassen fantaseerde op 24 maart 2019 in een Whatsappgesprek met Jurriaan Maessen openlijk over het ‘uitschakelen’ van mensen op bepaalde ‘posten’ zodat die ‘posten’ daarna kunnen worden ingenomen door mensen die ‘niet uit dezelfde bubbel worden gerekruteerd’. Ook vroeg Lukkassen zich af of ‘aanslagen nodig zijn’ om bepaalde zaken ‘voor elkaar te krijgen’.

Opvallend genoeg gaat het bij die bepaalde zaken om Lukassen zelf die, volgens eigen zeggen, ‘de meest invloedrijke politiek denker van Nederland en Vlaanderen’ is maar ‘alsnog zelden tot nooit in talkshows of kranten’.

De screenshots van het Ahatsappgesprek tussen Lukkassen en Maessen zijn in handen van Jan Dijkgraaf die ze publiceerde in zijn dagelijkse Briefje van Jan.

Desgevraagd reageert Sid Lukkassen op zijn uitspraken als volgt:

“Als je de hele discussie leest dan zit de vork wel genuanceerder in de steel. Het eindigt juist met de conclusie dat we geweld liever niet moeten willen. Ook is het meer een filosofisch gesprek over een aanbrekende natuurtoestand a la Hobbes.”

Een uitgebreide reactie geeft Lukkassen in een video die onder dit artikel is te zien. In deze video benadrukt hij tegen geweld te zijn en raadt hij het gebruik van geweld expliciet af.

TPO.nl staat niet achter de uitspraken van Lukkassen maar blijft er bij dat iedereen de vrijheid heeft een mening te uiten dus ook Sid Lukkassen. Zolang het bij alleen een, zij het afkeurenswaardige, gedachte blijft die zich niet verder vertaalt in de praktijk is er voor TPO geen reden Sid Lukkassen voortaan als auteur te weigeren of verdere actie te ondernemen.

Meer Sid Lukkassen kunt u hier lezen. Doneren aan Sid Lukkassen kan daar. Of neem gewoon een TPO+-abonnement.

[jwplayer mediaid=”3674061″]

mondkapje