Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan deugend Nederland

10-05-2020 12:48

Bol.com Algemeen

Beste deugertjes,

Het is natuurlijk volkomen terecht dat jullie gisteren smulden van de berichtgeving over die idioot die pretendeert ‘de meest invloedrijke politiek denker van Groot-Nederland’ te zijn.

Maar jullie motieven deugen niet.

Hij was voor de meeste van jullie tot gisteren non-existent, voor een aantal van jullie een naam die vaag een belletje deed rinkelen (ja, hij zat een keer bij Buitenhof) en voor de deugextremisten onder jullie de man met wie Zihni Özdil nooit op de foto had mogen gaan.

Dat jullie zo enthousiast aan het twitteren sloegen over deze Sid Lukkassen komt omdat hij er eentje van Forum voor Democratie is.

Dat is ook de reden waarom de boodschapper, ik-zei-de-gek, bij het fanatiekere deel van de Forum voor Democratie-aanhang gisteren ordinair werd uitgescholden (“Rat”), werd gealuhoed (“VVD-mol”) en tot in het diepst van zijn ziel werd beledigd (“Je lijkt Chris Aalberts wel”).

Zelf zit die boodschapper er overigens simpel in.

Hij krijgt belangwekkend nieuws over iemand van wie hij weet dat die persoon zichzelf nogal overschat. Maar ook dat die persoon veel fans heeft in ‘rechtse kringen’. En dat die persoon wordt gedoogd én tot het hoogste niveau omarmd door Forum voor Democratie (Paul Cliteur was nog lid van de Manuscript-commissie van zijn proefschrift en Forum hielp hem niet voor niets aan een baantje bij haar Europese koepelfractie ECR).

Als zo iemand nog maar één oplossing ziet, namelijk het ‘via aanslagen systematisch letterlijk uitschakelen’ van mensen die werken in onder meer de media, dan moet dat bekend gemaakt worden.

Het biedt Forum voor Democratie, dat als relatief nieuwe partij niet alleen wordt bestormd door politiek ontheemde keurig nette mensen én door al dan niet in pak gestoken fascisten en racisten, ook de kans om zich te ontdoen van de onfrisse aanwas.

Áls zo’n partij dat al wil, maar dat is verder aan hen.

Ik heb niet de indruk dat Thierry Baudet en Paul Cliteur hun lid, spreker en ECR-fractiemedewerker op het matje gaan roepen voor zijn appjes.

En dat vind ik weliswaar dom, maar is hun goed recht.

Het is, vermoed ik, wel duidelijk dat ík die Sid Lukkassen niet moet.

Maar weten jullie wie ik nóg minder moet?

Jullie.

Gezondheid

Jullie zijn namelijk het meest hypocriete gajes dat er rondloopt in dit land.

Want waarom zijn jullie állemaal muisstil als een wethouder van GroenLinks in Den Haag (die nota bene jaren directeur van een Blijf van mijn Lijf-huis was!) een bewezen aanrander in dienst neemt?

Waarom zwijgen jullie als het graf als een fractievoorzitter van D66 zijn buitenvrouw dwingt tot een abortus en een appartement cadeau krijgt van een Canadese ‘vriend’?

Waarom pakken jullie de Grijze Wolven Kuzu en Özturk pas aan nadat ze uit de PvdA-fractie zijn gezet?

Waarom hoorde ik jullie gisteren niet over die politicus van de Haagse Stadspartij, Miguel Sloendrecht, die over Joost Eerdmans schreef: “Eerdmans? Ik zeg: enkeltje Zandvoort, overvolle trein, ramen goed dicht, geen mondkapje, etc. Horen we nooit meer wat van…

Ik weet het antwoord wel: omdat jullie hypocriet gajes zijn.

Op ‘rechts’ wordt weleens met enige jaloezie naar jullie gekeken.

“Rechts vecht elkaar de tent en en links sluit de rijen”, zeggen ze dan.

En dat is natuurlijk ook een beetje zo.

Op ‘rechts’ lopen, tot grote ergernis van bijvoorbeeld Thierry Baudet, nog wat mensen die misstanden niet verhullen en verzwijgen.

Bij jullie (van extreemlinks tot VVD-links) is de regel om alleen maar te vingerwijzen als je de ‘tegenstander’ kunt beschadigen.

En dan liefst als groep.

Met z’n allen tegen één.

Want naast stuitend hypocriet zijn jullie ook nog eens extreem laf.

Net bontkraagmarokkaantjes.

Groet,

JanD

PS. voor jullie allemaal hetzelfde cadeautje! #groupthink

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)