Ondernemen & zzp

Grootschalige ontslagrondes op komst, gehaktdag is coming

12-05-2020 12:15

Bedrijven bereiden zich voor op grootschalige ontslagrondes. Ze vrezen dat de coronacrisis een langdurig negatief effect zal hebben op hun onderneming, meldt radiozender BNR. De nieuwszender baseert zich daarbij op een rondgang langs verschillende advocatenkantoren.

Dreig je te worden ontslagen? Ben je ontslagen? Of wil je werknemers ontslaan? En heb je hierbij juridisch advies nodig? Neem dan nu meteen contact op met LSlegal.online!

Het kabinet stelde als voorwaarde voor looncompensatie dat bedrijven geen mensen zouden ontslaan gedurende de ontvangen steun. Gebeurde dat wel, dan stond daar een boete op. Het kabinet is van plan die ‘ontslagboete‘ te schrappen in het tweede pakket aan steunmaatregelen.

Dat leidt volgens Jasper van Hulst, arbeidsrechtadvocaat bij Höcker Advocaten, tot een stijging van het aantal bedrijven dat zich voorbereidt op een ontslaggolf. Volgens Mirjam de Blécourt, advocaat en partner bij Baker & McKenzie, zijn er nu al veel bedrijven die zich aan het voorbereiden zijn op ontslagen. Volgens Frederique Hoppers van kantoor Dirkzwager zullen veel bedrijven dit najaar de balans opmaken.

Anp

mondkapje