Binnenland

Directeur festival Writers Unlimited was lid van commissie die adviseerde over subsidie voor haar eigen festival

14-05-2020 11:24

Ellen Walraven (53), de nieuwe directeur van het internationale literaire festival Writers Unlimited, was vlak voor haar benoeming lid van de adviescommissie die moest bepalen of de subsidie van de gemeente Den Haag naar dát festival of naar het festival Crossing Border ging. Dat meldt NRC Handelsblad.

Walraven, die veel ervaring heeft als programmamaker en tot oktober 2019 als artistiek directeur van Theater Rotterdam, zat in de commissie die cultuurwethouder Robert van Aspen (D66) adviseerde Writers Unlimited voor de komende drie jaar meer subsidie te geven.

Daarnaast adviseerde diezelfde commissie dat Crossing Border – dat andere grote literaire festival in Den Haag – geen subsidie meer moet krijgen.

Vanaf het moment dat Walraven solliciteerde bij Writers Unlimited in februari gaf ze aan de commissie door wat er speelde en zei dat ze dus geen advies meer kon geven waar het de literaire organisaties betrof, vertelt Johannes Leertouwer, voorzitter van de adviescommissie. Walraven nam deel aan de gesprekken die gevoerd werden met de organisaties, schrijft NRC.