Nieuws

BRIEFJE VAN KEES – Aan Thierry Baudet

15-05-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Beste Thierry,

Ik vind het zo makkelijk om mensen met wie je het politiek oneens bent en die je als persoon rillingen bezorgen alleen maar te pakken op dingen die ze fout doen.

Mijn broer Jan doet dat bijvoorbeeld altijd bij Jesse.

Vreselijk!

Hoe vaak hij nu al geschreven heeft over die iets te vrijpostige voorlichter van de Tweede Kamerfractie van die GroenLinks Jesse bij Liesbeth van Tongeren een tweede kans gunde… Of over Isabelle Diks, die bepaald geen misdaad beging toen ze gebruik maakte van alle regelingen die nu eenmaal gelden voor volksvertegenwoordigers en min of meer gechanteerd werd door de media om tóch rechtmatig verkregen geld beloofde terug te betalen…

Ik wil zo niet zijn.

Bij mij is het glas eerder halfvol dan halfleeg.

En ik ben juist een verbinder.

Daarom wil ik jou vooral complimenteren met de goede dingen die ik de laatste tijd van je zie.

Ten eerste gooide je zonder máándenlang onderzoek drie antisemitische en fascistische leden uit je partij. Nu waren dat irrelevante jongeren met wat minder statuur binnen je partij en wat minder directe banden met jou en je fractievoorzitter in de Eerste Kamer dan die geweldverheerlijker die afgelopen week in het nieuws was, maar het is in elk geval een beginnetje.

Gezondheid

 

Ten tweede heb je je een man met een groot hart voor kwetsbare ouderen getoond door CDA-minister Hugo de Jonge aan een adresje te helpen waar hij mondkapjes kon kopen.

Ten derde gaf je je partijgenoten in de provincie Brabant toestemming om hun handtekening te zetten onder een ‘regeerakkoord’ dat op klimaatgebied ambitieuzer is dan het kabinetsbeleid.

Ten vierde heb je al weken geen racistische tweets meer verstuurd op basis van desinformatie van goede vriendinnen.

En ten vijfde heb je gisteren bewezen dat jij je landelijk ook steeds constructiever opstelt. Terwijl de hele oppositie (behalve de vaste gedoogpartner SGP en die huisjesmelker) via een motie van wantrouwen terecht het vertrek CDA-minister Ank ‘Uhhuhh’ Bijleveld van Defensie eiste, sprak jij opeens je vertrouwen in haar uit.

Dus in één week maak je dankzij Brabant de voorstanders van het Klimaatakkoord én dankzij Bijleveld nog een keertje extra de vier coalitiepartijen blij.

Voor een verbinder als ik zijn dat prachtige signalen.

Dankjewel!

Groetjes,

Kees Dijkgraaf

PS. Om dit moment in de geschiedenis te markeren, heb ik best wel vel moeite gedaan om een passend cadeau voor je te vinden.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)