Politiek

Bericht van DENK: Farid Azarkan, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk zijn weer goed met elkaar

17-05-2020 21:24

Farid Azarkan, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk hebben de afgelopen dagen ‘constructieve gesprekken’ gevoerd over de toekomst van DENK en hebben zich met elkander verzoend. Dat meldt de partij zondagavond in een perscommuniqué.

Er wordt een commissie samengesteld onder leiding van het Zuid-Hollandse Statenlid Metin Celik, die de Algemene Ledenvergadering van 6 juni 2020 zal organiseren. Het bestuur (bestaande uit Selçuk Öztürk en secretaris Zahir Rana) zal zich tot deze Algemene Ledenvergadering richten tot de strikt noodzakelijke bestuurstaken. Farid Azarkan en Tunahan Kuzu steunen dit besluit.

Quote uit het persbericht:

“De afgelopen weken zijn er uitspraken gedaan en handelingen verricht die DENK en de onderlinge verhoudingen niet ten goede zijn gekomen. De betrokkenen in dit proces hebben spijt betuigd en elkaar beloofd om het verleden achter zich te laten en zich te richten op de toekomst van DENK.”

De afgelopen weken was er sprake van totaalruzie bij DENK. De drie kopstukken van DENK waren verwikkeld in een slepend conflict. Nadat Kamerlid Tunahan Kuzu zich begin maart had teruggetrokken als partijleider en fractievoorzitter wegens een conflict met Öztürk, vroeg Azarkan het bestuur terug te treden. Dat weigerde voorzitter Öztürk, hoewel de meeste bestuursleden inmiddels zijn opgestapt. Daarna zette het bestuur Azarkan uit de partij. Dat kunt u hier allemaal teruglezen.

Lees ook – Partijvoorzitter Selçuk Öztürk (DENK) staakt verzet tegen fractievoorzitter Farid Azarkan (DENK)