Politiek

Opiniepeiling Maurice de Hond: Ouderen schatten kans besmet te raken met het coronavirus het laagst in

17-05-2020 09:44

De peiling van deze week laat geen veranderingen van politieke voorkeur zien. Daarom zonder verder commentaar de tabel en de grafiek.

De vragen in relatie tot de Corona-crisis laten ook deze week zien dat er een vrij grote steun is voor de aanpak van de regering. Er zijn weinig verschuivingen te merken. We gaan op twee onderdelen in: het tempo van de exit en de kans om besmet te worden en eraan dood te gaan.

Vorige week vond 49% dat het tempo van de aangekondigde exit goed is, 20% te langszaam en 27% te snel. Deze week zien we enige verschuiving. Nu vindt 22% dat het te langzaam gaat (was 20%) en 23% te snel (was 27%), 51% vindt het tempo juist goed (was 49%).

Als we vergelijkingen trekken met 2 maanden geleden t.a.v. de angst voor het virus dan zien we dat eind maart 38% de kans groter dan 50% achtte om besmet te worden. Dat is nu 21% (9% denkt al besmet te zijn).

Van alle Nederlanders is nu 42% bang om aan het virus te sterven als men besmet zou worden. Dat is weinig veranderd sinds eind maart. Het meest bang zijn vrouwen, ouderen en mensen met een lage opleiding, Ouderen achtten de kans dat ze besmet raken het laagst (12%)