Ondernemen & zzp

GL-wethouder 020 die nóg meer subsidie wil voor ‘cultuursector’ weigert ondernemers tegemoet te komen

18-05-2020 11:31

De gemeente Amsterdam is niet toeschietelijk in het kwijtschelden van de huur van horecaondernemers en winkeliers die door de coronacrisis in de problemen komen. Dat schrijft Het Parool op basis van een rondgang langs ondernemers die hun onderkomen huren van de gemeente of gelieerde partijen als NV Zeedijk of Stadsherstel.

Hooguit wordt de huur uitgesteld maar dat heeft voor de meeste ondernemers geen zin, aangezien de omzet die ze nu mislopen niet meer kan worden ingehaald.

Een woordvoerder van GroenLinks-wethouder Touria Meliani (Gemeentelijk Vastgoed) zegt dat er nu geen huur wordt geïncasseerd. “Daardoor brengen we huurders niet direct in de problemen. Maar we gaan niet generiek alle huur drie maanden kwijtschelden.”

“We gaan wel in gesprek met huurders die aangeven problemen te hebben, over maatwerk, maar kwijtschelden is geen optie.”

Dezelfde wethouder Meliani ondertekende maandag samen met D66-wethouders uit drie andere grote steden wel een drambrief in de Volkskrant waarin wordt gepleit voor nog meer subsidie voor de ‘culturele sector’ en dat terwijl die sector reeds 300 miljoen euro subsidie heeft gekregen.

Anp/TPO

mondkapje