Regio

‘Tiener’ steekt homoseksuele man met glas, want homoseksueel, in Lieve Gay Capital van Hoop

22-05-2020 10:13

In het immer bruisende en divi-bokaal winnende Amsterdam Oost is donderdagavond een homoseksuele man door een ‘tiener’ (14) gestoken met een stuk glas omdat hij homoseksueel is. Even daarvoor werd de man, die samen met zijn partner in een kano door de gracht voer, door een groepje ‘tieners’ uitgescholden vanwege zijn geaardheid. Toen de man op de kade klom om verhaal te halen stak de ‘tiener’ hem neer met een stuk glas, meldt AT5. Het slachtoffer moest zich aan een snijwond laten behandelen in het ziekenhuis.

De politie pakte naast de 14-jarige steektiener ook twee andere ‘tieners’ van 14 en 15 jaar oud op. Alle drie de ‘tieners’ zijn ‘bekenden van de politie’. In een Lieve Stad van Hoop met Lieve Mensen is het namelijk heel normaal als je op je 14e al bekend bent bij de politie.

Aangezien de politie zegt de zaak hoog op te nemen zal deze steektiener zijn voorwaardelijke HALT-straf niet ontlopen en zal een eventuele rechtszaak, over twee jaar ofzo, vanwege de jonge leeftijd van de verdachte achter gesloten deuren plaatsvinden. Deze ‘tiener’ zal over een paar jaar dan ook wel wel zijn uitgegroeid tot topcrimineel, zoals dat gaat in de ‘rechtsstaat’ Nederland en de Stad van Hoop vol Lieve Mensen.

De etnische afkomst van de ‘tieners’ is niet bekend, maar volgens GroenLinks-burgemeester van Amsterdam Femke Halsema wordt het voortdurende, aanhoudende, zware geweld tegen homo’s in Amsterdam gepleegd door mensen ‘uit alle gelederen van de samenleving’. Deze tieners zouden dan ook zomaar Jasper-Maarten, Splinter en Bickel kunnen heten of Arnon, Arnon en Arnon. En afkomstig zijn uit een boedhistische, hindoeistische of joods-christelijke cultuur.

Het is niet bekend of burgemeester Femke Halsema nu weer een regenboogvlaggetje op haar Instagram gaat zetten en wanneer de schuld bij ‘extreem-rechts’ danwel FvD gaat worden gelegd. Verder blijft de rechtsstaat ‘je vriend’ in Amsterdam (The Gay Capital) waar ‘hoop overal om ons heen aanwezig is’.

mondkapje