Binnenland

AD: Mede-oprichter advocatenkantoor Peter R. de Vries lekte informatie naar Ridouan Taghi

29-05-2020 22:00

Politie en justitie zijn ervan overtuigd dat advocaat Khalid Kasem in 2015 informatie uit een lopend strafonderzoek aan de organisatie van Ridouan Taghi heeft gelekt, meldt het AD op basis van verschillende bronnen rond dat onderzoek.

Volgens het AD heeft het OM onlangs de Amsterdamse deken Evert-Jan Henrichs, die namens de Orde van Advocaten toezicht houdt op de advocatuur, geïnformeerd over verschillende misstanden rond het Koper-onderzoek. Gevraagd naar deze stap zegt Henrichs in een reactie dat hij vanwege vertrouwelijkheid niet kan en mag reageren.

Kasem ontkent met klem.

Kasem is op dit moment partner van het advocatenbureau De Vries & Kasem, dat hij samen met Peter R. de Vries heeft opgericht. Kasem blijkt volgens het AD in zijn jeugd klasgenoot te zijn geweest van de onlangs in Dubai aangehouden crimineel Ridouan Taghi (42), die wordt verdacht van een groot aantal onderwereldmoorden. De Vries maakte vrijdag bekend te stoppen als directeur van het advocatenkantoor.

Peter R. de Vries stopt ondertussen met zijn werk als directeur van het advocatenkantoor De Vries & Kasem Advocaten. Zijn werk zit erop, maakte de misdaadverslaggever en tv-persoonlijkheid vrijdag bekend op Twitter.

“Vandaag treed ik na 2,5 jaar terug als directeur van De Vries & Kasem Advocaten. Het was een mooie en leuke tijd, maar het kantoor staat en floreert. Mijn job zit er op”, schrijft De Vries. “Het is tijd voor een nieuwe fase. Handen vrij. Nieuwe uitdagingen.”

De Vries bemoeide zich binnen het bedrijf onder meer met onderzoek, advies, een second opinion of mediakwesties. Hij werkte samen met zijn zoon Royce, die advocaat is.

ANP