Politiek

PVV’er Edgar Mulder stapt per direct uit commissie die onderzoek doet naar geldstromen moskeeën

29-05-2020 11:41

PVV Kamerlid Edgar Mulder stapt per direct uit de Parlementaire Ondervragingscommissie ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen, de commissie van de Tweede Kamer die onderzoek doet naar ongewenste buitenlandse geldstromen naar moskeeën. Dat meldt de PVV vrijdag in een perscommuniqué.

Mulder:

‘‘Het rapport dat eind juni gepresenteerd wordt is zo slecht dat ik hiervoor geen verantwoordelijkheid wil en kan dragen. Dit is geen makkelijke stap, maar ik zie helaas geen andere optie. Terwijl heel Nederland tijdens de verhoren heeft kunnen zien dat moskeeën rechtstreeks aangestuurd worden uit islamitische landen weigert de commissie een oordeel hierover te geven. Het is een teken van zwakte dat de commissie geen conclusies wil verbinden aan die schokkende openbare verhoren maar uiteindelijk slecht komt met een rapport dat bestaat uit gespreksverslagen. Als PVV-Kamerlid blijf ik knokken voor onze vrijheid maar niet meer vanuit deze commissie.’‘

De commissie zou het eindverslag eigenlijk eind april aan de Kamer aanbieden. Door de coronamaatregelen kunnen er geen vergaderingen plaatsvinden om zo het verslag af te ronden. Ook moest de commissie nog wachten op documenten van een aantal organisaties en stichtingen. De commissie wil het verslag uiterlijk voor het zomerreces aan de Kamer aanbieden.

Video – Zo werd Utrechtse moskeevoorzitter Suhayb Salam betrapt op meineed