Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Peter R. de Vries

30-05-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Beste Peter,

Hahahahaha!

Op de dag dat uitlekt dat het Openbaar Ministerie en de politie Khalid Kasem verdenken van het lekken van informatie naar de organisatie van topcrimineel Riduan Taghi, trek jij je terug als algemeen directeur van het advocatenkantoor De Vries & Kasem.

Gaan we nu even rekenen.

Je hebt één appel. Dan krijg je er nog een appel bij. Hoeveel appels heb je dan?

Juist.

Eén plus één is twee.

Natuurlijk is er een direct verband tussen jouw terugtreden uit dat advocatenkantoor en de verdenking van je zakenpartner.

Anders zou je ook in een verklaring niet zo nadrukkelijk hebben gesteld dat die kwestie drie jaar voor jullie samenwerking speelde “en inmiddels ben ik geen directeur meer”.

LOL.

Gaan we nu even een spreekwoord opzoeken

Googel ‘rat’ en ‘zinkende schip’.

Juist.

De ratten verlaten het zinkende schip.

Opmerkelijk aan het verhaal is dat Advocatenkantoor De Vries & Kasem na deze voor de belangrijkste advocaat van het kantoor, Khalid Kasem, dodelijke informatie gewoon blijft bestaan.

Ook onder die naam.

Gezondheid

 

Het lijkt er dus op dat jij je weliswaar hebt teruggetrokken direct nadat het nieuws over Kasem je bereikte, maar dat je wormvormig aanhangsel, je zoon Royce de Vries met wie je ook nog in voetballertjes probeert te handelen, gewoon aan het kantoor verbonden blijft.

Daarmee houdt het kantoor via jullie vader en zoon-relatie een directe lijn naar RTL Boulevard en de andere kwaliteitsprogramma’s waarin je regelmatig als omni-deskundige optreedt.

Dus zullen onnozele ganzen als Bridget Maasland en Rosanne Kluivert, die zich blijkbaar niet verdiepen in de ‘succescijfers’ van jullie bureau, de kassa van De Vries & Kasem blijven spekken – omdat ze er gratis een PR-mannetje aan de desks en tafels bij krijgen.

Gaan we nu tenslotte een lesje geschiedenis doen.

Wie was ook alweer die Telegraaf-journalist die ten tijde van twee ontploffingen in de kruitfabriek in Muiden in 1983, waarbij vier mensen om het leven kwamen en de directie de schuld afschoof op de gastarbeiders, de verslaggeving in de krant zou hebben proberen te kleuren, omdat zijn vader die directie was?

Begint met een ‘P’, eindigt met ‘eter R. de Vries’ ;-)

Wat we daarvan leren?

Dat een vos zijn haren verliest, maar niet zijn streken.

Dinsdag ga ik dus eerst maar even checken of je alleen maar bent gestopt als algemeen directeur van De Vries & Kasem en dus blijft delen in de buit, of dat je ook je aandelen hebt verkocht.

Ik denk dat de uitkomst me niet gaat verrassen.

Groet,

JanD

PS. Het kostte me geen enkele moeite een cadeautje voor je te vinden. We hebben tenslotte een héle kleine geschiedenis samen.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)