28-jarige vrouw in Amsterdam neergeschoten door verwarde blanke man

31-05-2020 13:10

Een 28-jarige vrouw is zondagochtend gewond geraakt nadat zij werd neergeschoten op de Verbindingsdam in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie zoekt getuigen, de schutter is nog niet aangehouden. Dat meldt de Amsterdamse politie.

De vrouw liep rond 5.30 uur met een vriendin vanaf de Borneolaan, via de C. van Eesterenlaan richting de Verbindingsdam om naar de zonsopkomst te kijken. Op de Borneolaan stond een man in een portiek. Hij oogte verward en riep iets in een buitenlandse taal naar het duo, dat daar verder niet op reageerde.

Als de twee vrouwen op de Verbindingsdam zijn aangekomen, staat er ineens een man achter hen, mogelijk dezelfde man die eerder ook in de portiek op de Borneolaan stond. Hij heeft een vuurwapen in zijn hand en schiet één van de vrouwen in haar onderlichaam. Daarna gaat hij er rennend vandoor in onbekende richting. Het slachtoffer was aanspreekbaar en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Vanwege de behandeling is de politie nog niet in staat geweest haar te spreken.

De politie zoekt een blanke man, met een normaal postuur, rond 170-175cm lang en met in elk geval een blauwe trui aan.