Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Khalid Kasem

31-05-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Beste Khalid,

Het kan snel gaan.

Zo ben je de beoogde opvolger van Matthijs van Nieuwkerk, zo moet BNNVARA melden dat de onderhandelingen met jou zijn stopgezet omdat je je moet verweren tegen de verdenking dat je informatie hebt doorgespeeld aan de bende van topcrimineel Ridouan Taghi.

Zo werk je op dagelijkse basis samen met de grote Peter R. de Vries, zo moet je het doen met Royce de Vries, een jongeman die zich in de kruiwagen van vader Peter toegang verschafte tot cliënten van naam (Kluivert, Maasland), wier zaken één overeenkomst hebben: hij verliest ze allemaal.

Zo özcanakyol je de biografie van de razend populaire oud-Ajacied Abedelhak Nouri in elkaar, zo zit je aantekeningen te maken voor het verweer dat je de Deken van de Orde van Advocaten moet gaan sturen over een vermeende vriendendienst aan de man die ervan verdacht wordt de leider te zijn van een meedogenloos misdaadsyndicaat.

En daarna maakte je het er zelf niet beter op.

Ter verdediging voer je aan dat je slechts twee dagen de advocaat was van een betrokkene, Werner E., bijnaam ‘Devil’. Alsof de bijna Slimste Mens van Nederland een maand nodig zou hebben voor hij informatie doorspeelt aan een maatje…

Ter verdediging voert de kapitein die het zinkende schip verliet aan dat hij jou op je woord gelooft en dat hij geen bewijs heeft gezien. Alsof het OM en de politie pas een zaak hebben als Peter R. de Vries toegang heeft gekregen tot het dossier.

En het meest lachwekkende moet dan nog komen.

Gezondheid

 

Er is een telefoongesprek gevonden, waarop wordt gezegd: “Ik heb net die man gesproken die Devil helpt. Het broertje van Mussa.”

‘Die man die Devil helpt’ zou jij zijn.

Om daar helemaal zeker van te zijn (waarschijnlijk ‘hielpen’ meer mensen Devil) vroegen de journalisten die onthulden dat OM en politie je ervan verdenken dat je gelekt hebt naar Taghi natuurlijk of je een broer hebt die Mussa heet.

En op die vraag… weiger je te antwoorden.

Peter R. de Vries zou nu zeggen: “Ik heb geen bewijs gezien dat Khalid een broer heeft die Mussa heet.”

Ik zeg: de gemeentelijke basisadministratie checken en we weten of het einde verhaal is voor Khalid in de advocatuur.

Groet,

JanD

PS. Voor als je even wilt ontspannen in deze stressvolle periode, heb ik een aardigheidje voor je gekocht.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)