Opinie

Eindelijk: social media accounts hinderlijke BN’ers op zwart, hopelijk voorgoed

02-06-2020 16:51

JUST DO IT!

Kijk, dit is tenminste écht om de wereld geven: intens hinderlijke BN’ers die zichzelf van social media censureren! Dat zouden meer mensen moeten doen! Tout deugend BN’erland heeft dinsdag hun social media account op zwart gezet waardoor Twitter, Facebook en Instagram nog nooit zo lekker rustig zijn geweest. En dit ‘nieuws’ is zo groot dat het zelfs de gezaghebbende kwaliteitsjournalistieke onderzoekscourant AD opvalt.

Wereldnieuws dus. GROOT BRENGEN AUB!

Volgens de BN’ers in kwestie willen ze met het zichzelf censureren ‘een vuist maken tegen politiegeweld’ (LOL) maar in werkelijkheid is het niets anders dan weer een stukje wereldleed er aan de haren bijslepen en al pissend over andermans lijken laten zien hoe intens diep je deugt en hoeveel recht je hebt op de eerstvolgende Ieder1 WC Eend-award op een of ander door Eric Corton gepresenteerd NPO-festival.

Want er is natuurlijk helemaal niemand in de wereld die serieus denkt dat glibberige en huichelachtige deugactietjes van wat bekende Nederlandse subsidiekaboutertjes ook maar iets tegen welk politiegeweld waar dan ook uithalen. Je zou eerder verwachten dat de politie dankzij dit aanhoudende burgermansgeblaas en vuistjesgemaai van het narcistische showbizzvullis uit ergernis juist extra gewelddadig wordt (en terecht). Maargoed, het is wel lekker rustig zo’n dagje helemaal verlost van hinderlijke aandachtszoekerij en opzichtig gehoereer met goedkoop domineesfatsoen op hbo-niveau.

Met een beetje mazzel krijgen de BN’ertjes in kwestie nu zelf ook een keer door hoe leuk de wereld kan zijn zonder klef gedram op social media, krijgen ze de smaak van het even lekker helemaal weg zijn te pakken en blijven ze voorgoed weg van social media. Je zult zien dat daardoor niet alleen het politiegeweld afneemt (wereldwijd!) maar elk geweld. Hell, als alle BN’ers per direct hun social media account deleten is de kans heel erg groot dat kindertjes in Afrika minder honger lijden, het gaat regenen in de woestijn, de aarde spontaan afkoelt, de zeespiegel daalt, alle mensen van alle religies zingend onder een regenboog hand in hand een rondje om de meipaal dansen en alle zwaarden, messen en automatische vuurwapens worden omgesmolten tot ploegscharen, hamers en sikkels.

Er ligt voor de écht betrokken BN’er kortom nog een schone taak te wachten: de wereld ein-de-lijk eens verlossen van zichzelf. Hier, een mooi stevig stuk touw en een krukje, daar een prachtige boom met stevige takken. Doe je ding.

Groetjes, en vergeet niet vooraf je social media accounts te deleten.

Zo, gaan wij even gezellig De Meeste Mensen Deugen lezen van de witte transgender Rutger Bregman. In braille en in het Chinees, anders is het maar weer validistisch. Of ofzoiets.