Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jesse Klaver

03-06-2020 10:17

Bol.com Algemeen

Beste Jesse,

Hebben jullie ook góeie vrouwen?

Ik vraag dit voor een land.

Jullie Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft wellicht een nieuwe coronauitbraak veroorzaakt.

Zij schatte de belangstelling voor een anti-racismedemonstratie op de Dam volledig verkeerd in. Zij stelde geen voorwaarden vooraf aan het maximum aantal deelnemers (“Daarvoor is deze demonstratie te belangrijk”). En zij greep niet in toen het te druk werd.

Toen werkelijk iedereen vervolgens over haar heen viel, stapte ze in de rol die haar het best van alle rollen past: die van stuitend arrogante betweter. Die er niet over péinst om Amsterdam van haar te verlossen. En die de schuld van die dikke middelvinger naar alle medewerkers in de zorg en alle kwetsbare groepen in het land bij de politie legt, want die had verkeerde informatie. Lees: die had de oproep van GroenLinks aan 135.000 volgers op social media om naar de Dam te komen gemist (die oproep die Halsema en jij je ook opeens niet meer lijken te herinneren nu het uit de klauwen gelopen is).

Manmanman.

Ik bedoel: vrouwvrouwvrouw.

Want Halsema is niet de enige faalhaas die jullie namens GroenLinks het land in hebben gestuurd.

In Den Haag heeft GroenLinks die onnozele gans Liesbeth van Tongeren als wethouder neergezet.

Een oud-directeur van een Blijf van mijn Lijf-huis die een jongeman van wie ze weet dat hij binnen jullie partij een stagiaire heeft aangerand, heeft aangenomen als woordvoerder nadat jíj hem (onder druk van publiciteit op het hoogtepunt van de #metoo-hype) had ontslagen bij de Tweede Kamer-fractie.

En wat te denken van Groningen?

Gezondheid

 

Nog maar kort geleden splitste je die stad Isabelle Diks in de maag als wethouder. Die van het wachtgeld bovenop de 120.000 euro salaris als Kamerlid vanwege “een bepaalde levensstijl” en van de adresfraude die haar tienduizenden euro’s extra onkostenvergoeding opleverde. Diks is een dievegge, die zelf wel bepaalt wanneer ze de gestolen euro’s terugbetaalt en in welk tempo. En die daarover ‘op z’n Halsema’s’ communiceert: stuitend arrogant.

Nu we het toch over Groningen hebben: wist je dat ze daar nóg gekker zijn dan in Amsterdam?

Gisteren was ook daar een anti-racismebijeenkomst, georganiseerd door BLOG, Black Ladies Of Groningen. Een zogenaamde sit-in.

Weet je wat daar gebeurde?

Daar zei de organisatie dat “zwarte mensen vooraan moesten zitten en witte achteraan”.

En dat deden ze!

Er was niet één blanke Groninger die protesteerde tegen de meest evidente vorm van racisme die tegenwoordig in Nederland te zien is en die als een hedendaagse Rosa Parks demonstratief vooraan ging zitten.

Als makke schapen ondergingen de Groningse ‘witmangen’ deze vernedering.

GroenLinks-vrouwen aan de macht én makke schapen door de knieën voor racistische terreur…

Ik geloof niet dat het nog goedkomt met dit land.

Groet,

JanD

PS. Klein cadeautje voor als binnenkort alle media weer bij je op audiëntie mogen vanwege je verkiezingscampagne.

PS2. Ik was nog even op Radio Veronica over Hare Hooghartigheid.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)