Buitenland

Agent in New York uit niets in nek gestoken, twee agenten neergeschoten, mogelijk terreuraanslag

04-06-2020 17:29

Het gebruikte mes. Foto: NYPD.

In de New Yorkse wijk Brooklyn is woensdag een agent neergestoken en werden twee andere agenten neergeschoten met hun eigen dienstwapen. De aanvaller werd vervolgens door politiekogels geraakt en kon door andere agenten worden overmeesterd. De agenten raakten niet levensbedreigend gewond. De aanvaller is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De verdachte, een 20-jarige blanke man zonder strafblad, liep op een van de agenten af en stak hem met een mes in de hals. Collega’s van de agent raakten met de verdachte in gevecht waarbij hij kans zag een vuurwapen af te pakken en twee keer de trekker over te halen. Een agent werd geraakt in zijn hand, de andere agent in zijn arm. Inmiddels gearriveerde hulptroepen schakelden de aanvaller uit.

Volgens de New Yorkse politiecommissaris Dermot Shea gaat het om een “compleet laffe, verachtelijke en ongeprovoceerde  aanval op een politieagent.”

De FBI werkt inmiddels samen met de New Yorkse politie aan deze zaak omdat er aanwijzingen zijn dat er sprake is van een door ISIS geïnspireerde terreuraanslag.

Volgens bronnen aan New York Post gaat het om een uit de Balkan-regio afkomstige immigrant genaamd Dzenan Camovic. Hij zou eerder ‘tegen de politie gerichte sentimenten’ hebben geuit op social media. Ook zou hij of zijn familie banden hebben met individuen die betrokken zijn bij terrorisme.