Media & TV

CV-watch – Peter R. de Vries wordt adviseur van kroongetuige Nabil B.

04-06-2020 16:35

Peter R. de Vries (Screenshot NPO)

Advocaat Peter Schouten gaat kroongetuige Nabil B. bijstaan. Dat bleek donderdag tijdens een persconferentie. Peter R. de Vries wordt vertrouwenspersoon van de kroongetuige in de omvangrijke liquidatiezaak Marengo. Eerder was Derk Wiersum de advocaat van Nabil B. Hij werd voor zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Dat meldt RTL Nieuws.

Die Nabil B. is dus kroongetuige in het Marengo-proces tegen bendeleider Ridouan Taghi waar B. in het verleden mee samenwerkte. Om het nog ingewikkelder te maken: De Vries werkte tot vorige maand samen met advocaat Khalid Kasem. Het tweetal had het advocatenkantoor De Vries & Kasem opgericht. Maar De Vries stapte onlangs op. Mijn job zit er op, schreef hij op Twitter.

Een dag later werd bekend dat die Kasem ervan wordt verdacht in 2015 vertrouwelijke informatie uit een lopende strafzaak te hebben doorgespeeld aan de organisatie van… Ridouan Taghi.

Enfin, overzicht van de vele rollen die De Vries in dit Telegraaf-profiel waarin de terechte vraag wordt gesteld: Wil de echte Peter R. opstaan?