Politiek

Dit zijn de ruzie-appjes van Femke Halsema en Ferd Grapperhaus

04-06-2020 14:24

Femke Halsema en Ferd Grapperhaus. (Bewerking Jansen Media)

De Telegraaf heeft ze in handen, de appjes die Femke Halsema en Ferd Grapperhaus afgelopen maandag met elkaar uitwisselden tijdens en na de uit de hand gelopen demonstratie op de Dam. Erg gezellig was het niet. Meest pikant: Halsema voelt zich in de kou gezet door Grapperhaus, ze wilde bekend maken dat het besluit om niet in te grijpen in overleg met de minister was genomen, maar die was daar op tegen: “Er is geen ruggespraak geweest over de besluitvorming rondom deze demo.”

Een boze Halsema:

“In stormen moeten we soms pal staan. En ik begrijp goed dat rechts nederland een gouden kans ziet. Maar soms moet je ook voor je lokale bestuurders gaan staan. Zo’n demonstratie vindt nu eenmaal niet plaats in wijk bij duurstede. Ik had graag gezien dat je me niet in de jou (Hier bedoelt Halsema vermoedelijk ‘kou’, BP) had gezet.”

Update 14.52 – Geert Wilders: Femke Halsema heeft haar straatje proberen schoon te vegen, ze moet weg

Update 14.40 – Annabel Nanninga (FvD): Appjes bewijzen dat Femke Halsema niet boven de partijen staat

Fractievoorzitter Annabel Nanninga van Forum voor Democratie Amsterdam tegen TPO:

“Dit is dus weer precies Halsema zoals wij haar inmiddels kennen. Geen leiderschap tonen, geen verantwoordelijkheid nemen voor de situatie, maar verongelijkt om zich heen slaan. Uit deze appjes blijkt ook nauwelijks iets van bezorgdheid over de pandemie, over onze politiemensen of over de betogers. Het gaat allemaal om haar eigen publieke profiel redden en te eisen dat nota bene de minister zich daarvoor laat lenen. Die floot haar terecht terug. En ‘rechts Nederland’ dwarszitten? Dit is niet iemand die boven de partijen staat. Een burgemeester van onze hoofdstad onwaardig.”

Nanninga zei maandag al de burgemeester weg te willen sturen.