Media & TV

Ook tijdschrift Nieuwe Revu coronaslachtoffer, wordt voortaan soort bijlage van Panorama

04-06-2020 21:27

Nieuwe Revu, het papieren tijdschrift, houdt op te bestaan als zelfstandig weekblad. De titel zal voortaan alleen nog maar verkrijgbaar zijn als ‘bijlage’ van het nog wel als zelfstandig weekblad bestaande tijdschrift Panorama. Dat zegt Nieuwe Revu-hoofdredacteur Jonathan van Ursem tegen het papieren dagblad de Volkskrant (bekend van de bijlage Volkskrant Magazine). Nieuwe Revu en Panorama worden beiden uitgegeven door Pijper Media.

Nieuwe Revu, dat dus een soort van Panorama Magazine wordt, zal in bijlagevorm volledig worden gemaakt door redacteuren van Panorama.

Reden voor het slachtofferen van Nieuwe Revu is de coronacris: de verkoop van de toch al zo slecht verkopende Nieuwe Revu is de afgelopen maanden met 15% gedaald. Panorama en Nieuwe Revu zullen nu als één pakket geseald worden verkocht, iets wat volgens de uitgeverij voor betere verkoopcijfers zorgt dan de bladen los van elkaar verkopen.

Zelf zegt Van Ursem dat sinds de coronacrisis de bezoekcijfers van de Nieuwe Revu-website wel met 10% omhoog zijn gegaan. Wat dat met de verkoop van de papieren editie heeft te maken licht hij echter niet toe.

Pijper Media wil dat al vanaf 1 juli aanstaande Nieuwe Revu als bijlage van Panorama wordt verkocht, maar de redactieraden en de ondernemingsraad moeten dan wel eerst akkoord gaan. Volgens Van Ursem zien die het alvast niet zitten.

De uitgever heeft Van Ursem inmiddels gevraagd op te stappen als hoofdredacteur maar dat zegt hij te weigeren.