Opinie

OPHEF: Limburgse agent zegt ‘mannen van jullie afkomst’ tegen twee zwarte mannen

04-06-2020 16:46

In het Limburgse Vlijmen heeft een agent een spreekwoordelijke knie in de spreekwoordelijke nekken van twee ‘gekleurde mannen’ gezet. De agent sprak de twee ‘mannen’ aan en maakte daarbij de opmerking: “Mannen van jullie afkomst gaan niet met 29 graden lopen of wandelen”. Helaas voor de in zijn witte positie bevoorrechte agent, die duidelijk dringend een RTL Nieuws-divicursus nodig heeft, werd het voorval gefilmd.

Inmiddels hebben ook de activistische antiracisten van het krakerscollectief de wit privilege checkende ”’objectieve”’ ‘nieuws’zender RTL Nieuws er lucht van gekregen waardoor het zaakje nog eens even heel inclusief extra wordt opgepookt, bijna alsof het Joop.nl is.

Wat wij dan allemaal wel weer LOL vinden, want wie smult er nou niet van dit soort smakelijke #OPHEF door infantielen, zwakzinnigen, huismoeders en ander deugend addergebroed in de sociale gifgoten des internet? Een dag geen krankzinnige huilbeschuitenophef is een dag niet online geweest.

De Limburgse agent in kwestie heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en beweert dat hij écht geen verwijzing naar de mannen hun huidskleur maakte maar naar ‘hun leeftijd’. Vreemd, want met 29 graden gezellig door Vlijmen gaan wandelen is geschikt voor zowel mensen van alle leeftijden als voor mensen van alle huidskleuren, dus die uitleg stinkt al net zo hard als de gemiddelde uitleg van een Femke Halsema na een superspread event.

Het is te hopen dat het stormpje snel weer gaat liggen en pittoresk Vlijmen straks niet het toneel vormt voor nóg een superspread event waarbij voornamelijk roomblanke millennials elkaar aansteken met corona om te protesteren tegen ‘politiegeweld’ en ‘systematisch racisme’. Of nog erger: dat BN’ers straks wéér hun social media accounts ‘op zwart zetten’ ‘tegen politiegeweld.’

Wel erg grappig is de uitgebreide knieval van de diep, diep, diep bukkende politiewoordvoerder. Die laat behalve ‘sorry’ ook nog even weten dat “de politie er is om mensen te helpen, om boeven te vangen en om de wereld een klein beetje beter te maken: vooroordelen horen niet thuis in onze organisatie.”

Nou, kijk eens aan, als dat geen gezellige iftar wordt volgend jaar!