Media

New York Times kotst eigen vrijheid van meningsuiting uit, legt knie in nek van het vrije debat

05-06-2020 13:37

Lekker liberaal babbelen over ‘de democratie’ en ‘persvrijheid’, maar als het er op aankomt de vrijheid van je eigen opiniesectie slopen, laat dat maar aan The New York Times over. Want mogen zeggen wat je wilt is leuk en aardig zolang het in je eigen straatje past, niet als het een ander straatje inwandelt. Daarom moet dit UITSTEKENDE opiniestuk van de Republikeinse senator Tom Cotton (no pun intended) kapot, want pro inzet leger tegen relschoppend tuig en dat mag natuurlijk niet van de roomblanke Trump-hatende, New York Times-lezende elite.

Uiteraard werd hierover maximaal infantiel gedramd door de immer vrijheidsliefhebbende, verschillige, inclusieve en tolerante zwakzinnigen in het Open Riool. Tot zover niks aan het handje, de baas van de New York Times-opiniesectie wist zich prima te verdedigen tegenover het hatende pus in de giftige dramriolen van social media. Al kun je je afvragen of een compleet essay ter verantwoording niet al een knieval op zich is. Waarom zou iemand überhaupt ooit verantwoording moeten afleggen aan moraalriddertjes en vuistjesmaaiende deugertjes? Begin dan geen krant.

Maarja, als de helft van je complete redacteurenarsenaal een petitie(!) ondertekent om huiliehuilie te kunnen doen over een stukje kwaliteitsvrijemening dan wordt het natuurlijk wel heel erg lastig. Dus deed de New York Times-hoofdredactie waar liberals écht heel erg goed in zijn: diep bukken voor ophefgedram.

Ineens ‘betreurt’ de leiding van de courant de zogenaamd ‘overhaaste beslissing die heeft geleid tot publicatie van het stuk’. Lees: met de kennis van nu hadden we de boel graag pre-emptive gecensureerd en bij dezen gooien we gewoon de opinieredactie voor de bus. Zelfhaat en deugen moet, anders dies the democracy in darkness don’t you know.

Om er zeker van te zijn dat de voor de bus gegooide opinieredactie ook écht wordt overreden gaat de hoofdredactie voortaan ‘het aantal opiniestukken terugbrengen’ en worden meningen in opiniestukken ‘gefactcheckt’ (lol). Oftewel: dood aan vrijheid van meningsuiting en diversiteit van gedachten, lang leve het navelstaren en eenzijdig babbelen in de eigen roomblanke liberale echoput.

Hadden we trouwens al gezegd wat een UITSTEKEND opinieartikel dit gewraakte stukje kwaliteitsmening eigenlijk is? Echt een must read.

Lees dan! Voordat het helemaal is gecensureerd.