Marketing

Vakantie in eigen land: we ontdekken de mooiste plekken van Nederland

05-06-2020 14:29

Nederlanders vieren deze zomer in grote getale vakantie in eigen land. Het zet ons aan tot het ontdekken van de mooiste plekken van Nederland. En daar is niks mis mee, want Nederland zit vol verrassend mooie bezienswaardigheden die het (her)ontdekken meer dan waard zijn.

Geen Italiaanse meren, Spaanse Costa’s of Franse wijngaarden dit jaar. Door het coranavirus boekt men de aankomende vakanties en weekendjes weg vooral in eigen land. Hoewel sommigen wanhopen bij de gedachte dit jaar geen Franse vakantieliefde aan de haak te slaan en de zomer aan de Noordzee in plaats van de Middellandse zee te moeten doorbrengen, is het voor veel mensen juist aanleiding om te gaan ontdekken wat voor moois Nederland eigenlijk te bieden heeft.

Nederland als vakantieland

Vakantie in eigen land was al populairder, na de hete zomer van 2019 waarin Scheveningen voelde als Saint-Tropez en we de snoeihete 40 graden aantikten. Maar naast dat men nu voor warm zomerweer niet per se meer het zuiden op hoeft te zoeken, gooit het coronavirus roet in veel vakantieplannen buiten de landsgrenzen. Gevolg: een massale zoek- en boektocht naar vakantie in Nederland. Gewilde accommodaties: de vrijstaande bungalows en vakantieaccommodaties op vakantieparken middenin de natuur. Dit ziet ook vakantiepark website Parkvakanties.nl: “Na een tamelijk rustige meivakantie op de vakantieparken zijn de boekingen daarna enorm toegenomen en was het met hemelvaart en pinksteren alweer gezellig druk op de vakantieparken. De boekingen voor de zomer lopen sindsdien ook echt storm” aldus Laurens Taekema van Parkvakanties.

Terug naar de natuur

We blijven dit jaar dus dichter bij huis en ontdekken plaatsen waar we nooit eerder zijn geweest. De natuur is populair – want minder andere mensen en de bijbehorende anderhalve meter afstandregels. De Veluwe is in trek, maar ook Friesland heeft prachtige natuurgebieden, Brabant met de bekende Peel, Loonsche en Drunense Duinen of Limburg, wat voelt – want altijd net iets warmer, eruitziet – want heuvels, en soms zelfs klinkt als het buitenland. Drenthe is opvallend populair, deze provincie is minder druk bevolkt en heeft prachtige bos- en heidegebieden waar je zelden grote groepen tegenkomt, schapen daargelaten.

Charmante dorpjes

Waar niet alleen Drenthe, maar heel Nederland mee bezaaid is, zijn kleine charmante dorpjes. Dorpen met soms een rijk verleden, prachtige dorpskernen en cultuur op kleine schaal. We laten dit jaar de drukke steden links liggen en herontdekken de gemoedelijkheid en rust van de provincie. Je hoeft niet ver te reizen om iets moois te zien en een vakantiegevoel te ervaren.

De stranden aan de Nederlandse kust

Voor wie echt niet zonder zee en strand kan zijn er de vele kilometers aan Nederlandse kustlijn. Een overvol strand bij Zandvoort kan aanvoelen als Salou, maar dat is niet waar veel Nederlanders dit jaar willen zijn. Gelukkig zijn er zelfs aan de Nederlandse kust genoeg plekken waar je weinig mensen tegenkomt. Delen van de Wadden, de uitgebreide duingebieden met aangrenzende stranden van Zeeland en Noord-Holland. Sommige dagen waan je je er op een bijna onbewoond eiland.

De afgelopen tijd was niet altijd even makkelijk, maar brengt ook iets moois: Oog voor het mooie wat er al die tijd al was. De mooiste plekken van Nederland en de kans om die te gaan ontdekken.