Buitenland

Nieuw onderzoek Oxford: hydroxychloroquine als medicijn tegen Covid-19 volstrekt zinloos

06-06-2020 12:30

Goed, wat hydroxychloroquine betreft staat het er als volgt voor:

– Het is niet waarschijnlijk dat het toedienen van alleen hydroxychloroquine ook maar iets doet tegen de bestrijding van Covid-19.

– Maar, er is ook geen bewijs dat het gevaarlijk of schadelijk is, tenzij je hartpatiënt bent.

– Er leek even bewijs te zijn dat het wél degelijk schadelijk is, want dat publiceerde The Lancet, maar dat artikel is weer ingetrokken.

Zijn we nu weer allemaal bij? Mooi. Want:

Uit een nieuw onderzoek dat is uitgevoerd door wetenschappers in Oxford blijkt dat hydroxychloroquine toedienen aan Covid-19 patiënten volstrekt zinloos is. Er gingen namelijk net zo veel mensen dood aan Covid-19 na te zijn behandeld aan hydroxychloroquine dan dat er mensen aan Covid-19 dood gingen zonder te zijn behandeld met hydroxychloroquine.

Volgens de onderzoekers die deze ‘grote studie’ uitvoerden onder 1542 patiënten ‘tonen deze resultaten overtuigend aan dat hydroxychloroquine toedienen het sterftepercentage onder Covid-19 patiënten niet kleiner maakt’. Na 28 dagen testen met het toedienen van hydroxychloroquine aan Covid-19 patiënten stoppen de onderzoekers dan ook met hydroxychloroquine toedienen, want toch zinloos.

Deze resultaten zijn nog niet officieel gepubliceerd. Voor wappie-complot-aluhoedjes: dit onderzoek werd mede gefinancierd door Bill Gates, een filantroop met vele miljarden die zijn geld graag steekt in projecten waarmee levens kunnen worden gered maar voor sommigen betekent dit automatisch dat je dan de wereldbevolking om zeep wilt helpen en iedereen wil injecteren met niet bestaande microchips ofzoiets. Verder is alles uiteraard de schuld van 5G.

Ondertussen doet de WHO nog wel een groot onderzoek naar het toedienen van hydroxychloroquine onder meer dan 3500 patiënten wereldwijd. Mocht daaruit ook worden geconcludeerd dat hydroxychloroquine niet helpt bij Covid-19 dan is de kans erg klein dat hydroxychloroquine ooit nog zal worden gebruikt in de strijd tegen Covid-19.

In elk geval niet door echte artsen, maar kwakzalvers wereldwijd en in Limburg zullen zich uiteraard niet door feiten en bewijzen laten weerhouden toch te blijven geloven in de magische geneeskracht van bewezen onwerkbare medicijnen (zie ook: homeopathie en orthomolecualire ”’geneeskunde”’).

Overigens gaan deze onderzoeken uitsluitend over het toedienen van hydroxychloroquine alleen, dus niet in combinatie met andere medicatie of supplementen, aan reeds ernstig zieke Covid-19-patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis.