Politiek

Bonusquote: ‘Langetenenvrouwtje Halsema is altijd verongelijkt, capaciteit van besturen heeft ze niet, ook nooit gehad’

07-06-2020 15:58

“Haar bijnaam is het langetenenvrouwtje. Ze is altijd verongelijkt. De capaciteit van besturen heeft ze helemaal niet en ook nooit gehad. Ze is altijd een oppositieschreeuwvrouwtje geweest. De rest van Nederland is grotendeels anti-Halsema, maar de Amsterdammers – de import en de grachtengordel – en zeker bekende, die beschermen haar allemaal en vinden dat ze niet moet aftreden en terecht die demonstratie door heeft laten gaan. Dat geeft ook weer aan dat de bijnaam van Amsterdam, de Republiek Amsterdam, echt nog steeds geldt.

Het is een verschrikkelijk mens. Je moet het niet te veel op de man of vrouw spelen, maar het is een onempathische vrouw, die zich alleen maar interesseert in haarzelf. Dat zit in sommige mensen hun karakter.

Je moet wel een staatsmongool zijn om te denken dat er maar 300 mensen komen, terwijl bijna 17 miljoen mensen over het incident George Floyd praten en overal in de hele wereld protestmarsen worden georganiseerd. Dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd.

Er is racisme in Nederland. Dat moeten we vooropstellen. Als je Achmed Mohammed heet en je stuurt een sollicitatiebrief en Piet Pietersma ook, dan heb je grote kans dat Piet Pietersma wordt aangenomen en niet Mohammed. Laten we daar eerlijk in zijn.

Ik ben zelf geen racist. Er komt een neger en die solliciteert bij me en een blanke en die hebben exact dezelfde kwaliteiten, dan neem ik degene die ik mag. Dat kan de neger zijn of de blanke.”

In de befaamde en wereldberoemde podcast Onder Filosofen met de gezaghebbende intellectueel en hoogleraar ethiek Yves Gijrath spreekt kunstenaar, ondernemer en denker Erik de Vlieger ware woorden over de GroenLinks-burgemeester van Amsterdam Femke Halsema (GroenLinks). Van die podcast hadden we echt nog nooit gehoord, en van Yves Gijrath eigenlijk ook nauwelijks, maar hunnie van Mediacourant.nl luisteren naar alle podcasts zodat wij dat niet hoeven doen. Waarvoor merci.