Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de BLM-activisten

08-06-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Hoi acteurtjes!

Terwijl ik minister Kaag bij Op1 zonder enige tegenwerping van Jeroen Pauw of Fidan Ekiz naar aanleiding van jullie acties hoorde zeggen “Nu moeten we door!”, dwaalden mijn gedachten voor de zoveelste keer de afgelopen jaren af naar de opnames van het programma ‘RAYMANN’ een jaar of zes geleden.

Ik was daar met een vriend van Jörgen.

Ene Henk Bres.

En na de opnames kwam ik in gesprek met Milouska Meulens, die toen nog het Jeugdjournaal presenteerde. Het ging, uiteraard, over racisme. En zij vertelde dat racisme nergens zo welig tiert als onder wat ze tegenwoordig ‘mensen van kleur’ noemen. Op Curaçao, waar zij geboren was, staan die bij wijze van spreken met de RAL-kleurenwaaier elkaars ‘raszuiverheid’ te meten.

Hoe donkerder, hoe beter.

Iedereen die afkomstig is uit smeltkroeslanden als Suriname of smeltkroesgebiedsdelen als Aruba, Bonaire of Curaçao en die zelf verwend is met meer pigment dan blanken, zal weten dat dit de waarheid is.

Geen grotere racist dan de kleurling.

Gezondheid

 

Dus als jullie jezelf presenteren als slachtoffers van blanke systemen en oproepen tot geweld, winkels plunderen, agenten dwingen te knielen, de politie bekogelen, blanke mensen achterin de bus laten plaatsnemen, het woordenboek laten herschrijven, vlaggen verbranden, standbeelden omver trekken of bekladden, straatnamen willen aanpassen, gevels van grachtenpanden willen vernielen, enzovoort, enzovoort, enzovoort is dat dan ook volstrekt waanzinnig.

Het wordt nóg erger als politici meegaan in die onzin.

Als de politie jullie met fluwelen handschoentjes moet aanpakken van de burgemeesters – of zelfs niet.

En als media er volkomen eenzijdig over blijven berichten, als propagandisten van ‘de beweging’.

Zover zijn we inmiddels.

Alleen een goeie lockdown kan de geest weer in de fles krijgen.

Gelukkig zijn jullie dom genoeg om die met jullie superspread-events zelf te veroorzaken.

Niet alleen racisten dus, maar nog sukkels ook…

Groet,

JanD

PS. Ik heb nu toch iets moois gevonden! Een cadeautje dat jullie kansen in de Nederlandse maatschappij aanzienlijk zal vergroten.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)