Politiek

D66-burgemeester Jos Heijmans van Weert wiste ruim 9000 mails toen hij hoorde van integriteitsonderzoek

08-06-2020 18:15

Jos Heijmans (D66), inmiddels oud-burgemeester van Weert. (Screenshot YouTube)

Kort nadat de gemeenteraad van Weert besloot tot een onderzoek naar de integriteit van burgemeester Jos Heijmans (D66), wiste Heijmans ruim 9000 berichten uit zijn mailbox. Dat verklaarden de advocaten van Weert in het kort geding dat de inmiddels oud-burgemeester tegen de gemeente heeft aangespannen. Heijmans beweert zelf dat hij zijn mailbox vaak opschoont en dat hij geen informatie wil achterhouden. Dat meldt de NOS maandag. Heijmans heeft tussen 15 en 19 januari 9133 mails gewist, schrijft 1Limburg. Dat de mails zijn verwijderd maar niet verdwenen, komt doordat de wethouders van Weert op 31 januari beslag hebben gelegd op de mailbox van Heijmans. Daardoor zijn de gegevens van 29 januari tot zestig dagen daarvoor niet verdwenen.

Lees ook – Omstreden oud-burgemeester Jos Heijmans (D66) wil voorkomen dat appjes openbaar worden

Heijmans (D66) hoopt via het kort geding te voorkomen dat de gemeente zakelijke correspondentie van hem overdraagt aan de krant De Limburger, die via een Wob-pocedure probeert om berichten tussen hem en het PvdA-raadslid Fanida Kadra in handen te krijgen.

De Limburger schreef eerder dat Heijmans op eigen houtje 23.000 euro subsidie gaf aan de Stichting International Award for Young People, waarvan hijzelf voorzitter is. Kadra heeft er een deeltijdbaan. Heijmans stapte vorige maand op.

De kortgedingrechter doet op 15 juni uitspraak.

Lees ook – D66-burgemeester Weert Jos Heijmans subsidieerde stichting waar hij zelf voorzitter van is