Binnenland

Toch geen nieuwe coronagolf na totaaldrukte op stranden en parken tijdens Hemelvaart

08-06-2020 23:02

Screenshot Twitter Eppo König.

Het zou zomaar kunnen dat Maurice de Hond écht gelijk heeft met die aerosolen die buiten snel verwaaien en dat dicht op elkaar staan in de buitenlucht bij mooi zonnig weer de kans op coronabesmetting niet echt veel groter maakt. Zou. Zomaar. Kunnen. Want: afgelopen Hemelvaartsweekeinde stond half Nederland gezellig dicht op elkaar en wat zegt het coronadashboard? ‘Sorry, we falen.’ ‘Geen nieuwe coronagolf’!

Daarom geeft Ernst Kuipers, de Jaap van Dissel van alle IC’s in Nederland, aan de Telegraaf toe dat het tot nu toe best lekker gaat. Okee, dat Femke Halsema-superspreadevent op de Dam in Amsterdam, daarvan zouden eventueel nog nieuwe coronalen kunnen opduiken de komende dagen. Maar aangezien Kuipers eveneens bekend maakt dat de heropening van scholen in de tweede helft van mei ook bepaald geen superspreadevent lijkt te zijn begint het er op te lijken dat we qua coronaveiligheid geramd zitten tot tenminste de herfst.

Wat natuurlijk ook komt door de mondkapjes, de desinfecterende handengel en Het Nieuwe Normaal. Dus blijf een beetje afstand houden, draag je mondkapje, lees Maurice de Hond en slik geen hydroxychloroquine en alles komt goed.