Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Brahim Bourzik

09-06-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Beste meneer Bourzik,

In tijden waarin je om je heen de waanzin ziet toenemen en de geschiedenis zich ziet herhalen, heb je af en toe behoefte aan een ouderwetse schaterlach.

Ik tenminste wel.

In zulke gevallen ga ik altijd even kijken wat voor gekkigheid u nu weer heeft uitgehaald in ‘De Moslimkrant’, waarvan u de hoofdredacteur bent.

U stelt nooit teleur.

Deze keer bezorgde u me een schaterlach doordat u premier Mark Rutte vergeleek met een slavenhouder. U schreef: “Rutte doet denken aan een plantage-eigenaar die tegen zijn slaven zegt: ‘Wees blij dat ik jullie goed behandel’, maar hij vergeet de emotionele en psychische schade die hij veroorzaakt met alle maatschappelijke gevolgen van dien.”

ROFLOL.

Dit ging dus niet over de kwetsbare ouderen die de afgelopen maanden geofferd zijn doordat mogelijke met corona besmette zorgmedewerkers zonder mondkapjes op ze zijn afgestuurd door Rutte en zijn assistent De Jonge. Ook niet over de tienduizenden moslimmeisjes en -vrouwen in Nederland die lichamelijk én geestelijk voor het leven verminkt zijn door vrouwenbesnijdenis.

Nee, over… Zwarte Piet.

Gezondheid

 

Dat Rutte zélf van mening is veranderd over Zwarte Piet vindt de hoofdredacteur van De Moslimkrant namelijk niet genoeg.

Hij moet ook zorgen dat Zwarte Piet verboden worden.

Schminken strafbaar :-)

Wie zich volgens goede Nederlandse traditie rond de Sinterklaasviering zwart schminkt, loopt als het aan u ligt niet meer alleen de kans om in zijn gezicht getrapt te worden door de rapper Akwasi, maar komt ook nog als misdadiger te boek te staan.

Goeie grap!

Maar u gaat nooit meer boven die stunt uit 2015 uitkomen.

Vaderdag 2020Vaderdag 2020
 Toen heeft u, blijkbaar enthousiast geworden door het succes van andere glossy’s als de LINDA en de Oprah, de Mohammed-glossy op de markt bracht.

Hét kenmerk van die naamglossy’s is dat de naamgever werkelijk in elke reportage en in elk rubriekje staat, zit of ligt te shinen, mede mogelijk gemaakt door een heel team aan visagistes en stylistes.

En dan maakt u een glossy over Mohammed, een gozer die je laat vermoorden als je zijn foto plaatst.

Die was meesterlijk!

Maar Rutte als plantage-eigenaar en een verbod op zwarte schmink, óók heel goed.

Groet,

JanD

PS. Als dank voor het aangenaam verpozen, heb ik een kleinigheidje voor u gekocht.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)