Politiek

Femke Halsema (GroenLinks) probeerde na Grapperhaus ook Rutte voor haar karretje te spannen

09-06-2020 11:48

OVERAL OM ONS HEEN AANWEZIG!

Update: er stond ‘Tweede Hemelvaartsdag’ maar dat moet natuurlijk ‘Tweede Pinksterdag’ zijn.

We weten: GroenLinks-burgemeester van Amsterdam (‘hoop is overal om ons heen aanwezig’) Femke Halsema (GroenLinks) probeerde na het door haar goedgekeurde coronasuperspreadevent op de Dam Tweede Pinksterdag minister Ferd Grapperhaus voor haar karretje te spannen. Dit weten we omdat de appjes tussen haar en minister Grapperhaus zijn vrijgegeven.

Wat u nog niet wist, wij niet in elk geval, is dat GroenLinks-burgemeester Halsema (GroenLinks) ook heeft geprobeerd om premier Rutte voor haar karretje te spannen. Alleen een minister medeverantwoordelijk maken voor een superspreadevent dat tegen álle protocollen in toch doorging was nog niet voldoende om de verantwoordelijkheid mee te delen en dus het ego van GroenLinks-burgemeester Halsema (GroenLinks) te redden. Nee, GroenLinks-burgemeester Halsema (GroenLinks) probeerde het nóg hogerop. Als het er om gaat je eigen hachje te redden herkennen GroenLinksers als eerste hun reflexen. Dus werd ook Rutte ge-appt. Maar Rutte gaf geen fuck, die zag als gepokt en gemazeld premier de bui al hangen.

Slimme Rutte. Domme Halsema.

Dit staat in kwaliteitskrant De Telegraaf in een column van kwaliteitsonderzoeksjournalist Wouter de Winther. Lees maar even mee en huiver:

“Zo nam Halsema die maandagavond rond halfnegen ook contact op met premier Rutte.

Met Rutte heeft ze altijd contact gehouden en dus werd ook deze functionele allemansvriend benaderd toen het haar te heet onder de voeten werd.

De minister-president reageerde dan ook afwijzend op Halsema’s sms-verzoek of ze even konden bellen. Ze moest het maar met Grapperhaus oplossen.”

PATS!

Het egomane langetenenvrouwtje, gek genoeg ook verantwoordelijk voor het besturen van de hoofdstad van Nederland, staat er weer leuk op. Dat wordt lachen woensdag tijdens het ”’spoed”’-debat in de Amsterdamse gemeenteraad alwaar D66, GroenLinks, PvdA, BIJ1, SP, CDA, VVD, Wil van Soest (119) en FvD eensgezind zullen proberen de GroenLinks-burgemeester (GroenLinks) voorgoed om te duwen.

Extra zout in de wonden strooien doen we nogmaals met Wouter de Winther:

“In Den Haag zal men de telefoon blijven opnemen voor Halsema, maar een minister gaf dit weekend aan al voorzichtiger om te gaan met appverkeer.

„Femke probeerde Ferd er in te luizen”, is de conclusie van een andere minister. Als Halsema appt, is het voortaan dus oppassen geblazen.”

 

Lees ook: Veiligheidsprotocol tijdens Dam-demonstratie niet gevolgd door Femke Halsema cum suis