Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Thierry Baudet

16-06-2020 09:31

Zomer 2020Zomer 2020

Beste Thierry,

Lodewijk Asscher meldde zich gisteren bij BIJ1 en GroenLinks aan het front in de strijd om de stem van de leden van de Black Lives Matter-beweging.

Hij gaf in zijn ‘digitale huiskamergesprek’ het podium aan Amma Asante, een oud-Kamerlid van zijn partij dat bekend is geworden van een verzonnen tweet over racisme in de klas van haar dochter, en aan Jerry Afriyie, de man die al jaren via het vehikel van Zwarte Piet in ruil voor een constante geldgolf uit de subsidietiet probeert van heel Nederland een Amsterdam te maken.

Buigen voor dat soort volk zal Asscher best een paar stemmen opleveren. En dat is, tien maanden voor de verkiezingen, het enige wat hem nog echt boeit. Politiek gaat allang niet meer over idealen. Het gaat louter nog om stemmen.

In dat kader was het interessant hoe jij gisteren in het ‘FVD Journaal’ sprak over de mensen in Groningen die het gevóel hebben dat ze het slachtoffer zijn van het Nederlandse aardgasbeleid de afgelopen decennia.

Omdat ik vandaag leuke dingen ga doen en geen zin heb in kansloze ‘gesprekken’ met de Twitter- en Facebook-types die jou nog de hemel in zouden prijzen als je ze dwingt om stront te eten, de zogenaamde ‘Baudetiers’, citeer ik je letterlijk én volledig.

Gezondheid

 

Komt ie: “D’r zit voor iets van 500 miljard aan gas in de grond in Groningen. En dat is een conservatieve schatting, want er wordt steeds nieuw bij gevonden. Maar dat is een astronomisch bedrag. De totale waarde van al die huizen daar die door aardbevingen geraakt worden enzovoorts, is… loopt in de tientallen miljarden, maximaal. Dus dat is een totaal… dat staat niet in verhouding tot elkaar. Dus wat je moet doen, wat je had moeten doen, als je een normale daadkrachtige regering had gehad die problemen kan oplossen, dat je onmíddellijk die mensen compenseert. Het is heel ve… We moeten ook niet overdrijven. Het is niet héél erg wat er gebeurt met die aardbevingen, maar het is wel zo… het is verdomd vervelend. Een scheur in je huis. Je moet een weekend ergens anders logeren, dat soort dingen allemaal. Hè? Ik bedoel: het is geen genocide ofzo, het is niet dat die mensen allemaal massaal op…”

En toen viel je weg.

En ging het scherm op zwart.

Het was memorabele ‘televisie’.

Bij de Groningers zullen vast een paar zinnetjes blijven hangen.

“Niet héél erg…” “Een scheur in je huis…” “Een weekend ergens anders logeren…” “Geen genocide…”

Aan mensen met enig vermogen tot zelfreflectie zou ik nu vragen: hoe vond je zélf dat het ging?

Bij jou is dat zinloos.

Daarom vraag ik jou iets waar je wel gevoelig voor bent.

Ik zag dat het onlangs door jou opgerichte ‘handelshuis’ THPB Media BV je nieuwe boek uitgeeft. Loopt de voorverkoop al een beetje?

Groet,

JanD

PS. Ik heb een geinig cadeautje voor je gevonden!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)