Nieuws

In Rotterdam wordt het weer veilig op straat: straatterroristen krijgen gesubsidieerd D66-boksles

16-06-2020 12:00

(Dit is geen satire.) Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad gaat akkoord met een plan van D66 om ‘jongeren met een mes op zak’ voortaan gesubsidieerde bokslessen te geven zodat het ‘weer veiliger wordt op straat’. Een meerderheid van de gemeenteraad in Rotterdam betekent: GroenLinks, PvdA, DENK, SP, NIDA,ChristenUnie-SGP en D66. Dit meldt de Telegraaf (toch echt een serieuze krant en dus geen satire, nogmaals).

En dan komt nu de ”’inhoudelijke”’ onderbouwing van dit plan door D66-raadslid Nadia Arsieni (wij wijzen u er nogmaals op dat dit geen satire is):

“Rotterdam is een echte boksstad. We hebben in Rotterdam veel boksscholen en ik heb veel mensen gesproken die zich dag en nacht inzetten om te voorkomen dat jongeren het slechte pad op gaan. Hier kunnen we als gemeente veel slimmer mee gaan werken.”

Wij herhalen (geen satire, remember?):

“Rotterdam is een echte boksstad.”

Het is onduidelijk waarom Rotterdamse straatcriminelen nu zo op achterstand worden gezet door ze te leren met een hun vuisten te vechten, terwijl je veel efficiënter terreur kunt plegen met geavanceerdere wapens. Zo zou het Rotterdamse stadsbestuur er veel beter aan doen ‘jongeren met een mes op zak’ te voorzien van een zwaar kaliber automatisch aanvalswapen inclusief en flinke voorraad munitie of op z’n minst een samoeraizwaard danwel kettingzaag. Daarmee is het immers sneller en uitgebreider slachtoffers maken dan met je vuisten alleen.

Maargoed, dit is allemaal geen satire maar bloedserieuze D66-ernst in ‘boksstad’ Rotterdam alwaar het binnenkort veel veiliger is dankzij ‘jongeren’ die in een door de staat gesponsord trainingskamp hebben geleerd zo snel mogelijk iemand knock out te slaan. Boa’s ofzo, of de politie. Of willekeurige voorbijgangers. Off D66’ers in een bakfiets, ohnee, die wonen nooit in een wijk waar ‘jongeren met een mes op zak’ dagelijks ervaren hoe de rechtstaat hun beste vrind is, heel gek.

Dit was dus geen satire. Wás het maar satire.