Binnenland

Moraalpolitiekorps Zeeland woest op openbare weg en vrijheid van informatiegaring

16-06-2020 20:55

AUFMACHEN!

Nee, als het je eigen kind is dat op straat ligt te creperen en wordt gereanimeerd ben je ook niet blij als daarvan filmpjes online zijn terug te kijken voor iedereen. Maarja. De democratische rechtstaat Nederland is een vrij land. Voor iedereen. Waar iedereen vrij op de openbare weg mag filmen en fotograferen. Dat is een groot goed, al was het maar omdat burgers op die manier zelf bewijs kunnen verzamelen van, noem eens wat, het toepassen van een nekklem bij een onwillige arrestant of, stel dat het gebeurt, politie die een knietje legt in de nek van iemand die dan opeens niet meer ademt. Dan is het maar goed dat er videobeelden en foto’s zijn.

Daar staat dan wel tegenover dat op diezelfde vrije openbare weg ook dingen kunnen worden gefilmd waarvan je liever niet zou willen dat ze worden gefilmd. Vrijheid komt nou eenmaal zelden zonder gebreken. En als vrije burgers van een vrije samenleving op een vrije openbare weg toevallig ook nog eens allemaal zijn voorzien van een camera dan zul je zien dat ze alles wat op de openbare weg gebeurt gaan filmen en fotograferen. Ook ongewenste dingen.

Een beetje agent weet dat. Een beetje agent accepteert dat. Als een echte vent/als een echt wijf. Een beetje agent doet gewoon zijn werk zo goed mogelijk en zegt ‘suck on it!‘ elke keer als hij/zij wordt geconfronteerd met de nadelen die bij het werk en de vrije democratische rechtstaat op de openbare weg horen.

Daarover jammeren en drammen en stampvoeten als een klein kind en als een dominee op een motherfucking kansel gaan  staan preken omdat je het niet eens bent met de fatsoensopvattingen van alle andere burgers die, net als jij, helemaal vrij zijn om zelf te beslissen wat ze wel of niet ‘vinden kunnen’ of ‘fatsoenlijk’ noemen is echt intens droevig en politie-onwaardig.

Doe je dat wel dan ben je niet langer een politieagent maar een moraalagent. Een hinderlijke, truttige, bemoeizuchtige, moralistische jankbaal die beter schoolmeester of zedenmeester had kunnen worden of Ellie Lust. Agenten die STEEDS. MAAR. WEER. huiliehuilie doen over mensen die gewoon het door God gegeven recht hebben om te filmen en fotograferen op ook hĂșn openbare weg zijn al net zo zaaddodend hinderlijk als NPO-babyboomers die de godganse dag maar weer eens steunend en zuchtend hun bankvee thuis voorleggen ‘of we dit soms normaal vinden in Nederland?’.

Ja. Dat vinden we inderdaad ‘normaal in Nederland’. En het is ook altijd de bedoeling geweest dat dit ‘normaal is in Nederland’. Zo is het ontworpen. Zo staat het in de grondwet. Zo staat het geschreven in de wet. Dit is hoe vrijheid er in de praktijk uitziet.

Godzijdank is er (nog) geen moraalwet in Nederland. Al begint het er wel steeds meer op te lijken dat een serieuze moraal- en zedenpolitie in Deugland Nederland slechts een kwestie van tijd is.

Heb jij iets gefilmd of gefotografeerd op de openbare weg (buiten de door de politie geplaatste afzetting of aangewezen zone), en heeft de politie geprobeerd je in je werk te hinderen of je beelden in beslag te nemen? Ben jij bekeurd alleen maar omdat je stond te filmen of te fotograferen? Zoek dan onmiddellijk juridische hulp!