Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Kajsa Ollongren

18-06-2020 09:31

Zomer 2020

Mevrouw Ollongren,

Ook zo’n zin in dinsdag?

Dan wordt in de Eerste Kamer gestemd over een motie van afkeuring tegen u.

De Eerste Kamer heeft u twee keer via een motie opgedragen om verhuurders te verbieden de huren per 1 juli te verhogen, maar u heeft schijt aan die lui. Verhuurders, variërend van keurige woningbouwverenigingen tot ordinaire huisjesmelkers, moeten er tijdens de coronacrisis maar lekker samen uit zien te komen als iemand problemen heeft om een hogere huur te betalen, vindt u.

Daarom heeft SP-senator Tiny Kox nu het één na zwaarste middel in de strijd gegooid: de motie van afkeuring.

Met krantenkoppen als ‘Eerste Kamer op ramkoers’ proberen de krantenredacties het vuurtje op te poken. Snap ik ook wel, want die zijn blij dat ze eindelijk weer even over wat anders kunnen schrijven dan dat militante jankmuilengedram.

Maar zouden er echt mensen zijn die geloven dat de Eerste Kamer die motie gaat aannemen?

Gezondheid

 

De coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie (32 zetels) steunen u blind. De mannenbroeders van de SGP (2 zetels) en de zetelrovers van Groep Otten (2 zetels) ook. Dus er hoeven bij de hoofdelijke stemming maar twee partijgenoten van Lodewijk Asscher (de PvdA zit van oudsher vuistdiep in de woningcorporaties én wil vanaf volgend jaar dolgraag weer gaan meeregeren) overstag te gaan en u loopt lachend naar buiten.

Veel leuker voor u is het trouwens als die motie van afkeuring wél wordt aangenomen.

Er is namelijk geen enkele wet die u verplicht om dan af te treden.

Dan hoort u dinsdag de hoofdelijke stemming aan, constateert u dat een meerderheid van de Eerste Kamer de motie van afkeuring steunt, knikt u een keer, drinkt u een glas, doet u een plas en blijft alles zoals het was.

En dan heeft u, na het referendum, ook het instituut van de Eerste Kamer gesloopt.

Da’s best een rijke oogst in (onder aftrek van langdurig verzuim) net twee jaar ministerschap.

Uw halfzus kan trots op u zijn!

Groet,

JanD

PS. Wat fijn dat ik u éindelijk ook eens een cadeautje kan geven, want het wordt wel weer eens tijd voor een nieuwe.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)