Regio

Wéér steekpartij in azc, wéér in azc waar op 3 juni ook al iemand werd neergestoken

18-06-2020 12:30

In het Veluwsche Harderwijk is donderdagochtend vroeg een bewoner van het azc aan de Graaf Ottolaan neergestoken. Verder is er nog nauwelijks iets bekend maar de dader zal ongetwijfeld ook een asielzoeker zijn.

In exact hetzelfde azc werd op 3 juni óók al een asielzoeker neergestoken. Het slachtoffer was toen een vrouw die hoogstwaarschijnlijk door haar partner werd neergestoken aangezien het in Newspeak gesproken gaat om ‘een incident in de relationele sfeer’.

Maar omdat u het bent krijgt u vandaag niet één, niet twee, niet drie maar vier (4) steekpartijen uit één en hetzelfde asielzoekerscentrum te Harderwijk. Want op 17 juni 2019 werden op het terrein van dit azc meerdere mensen neergestoken en in mei 2018 raakte een asielzoeker ‘lichtgewond bij een incident’, ook door ‘een steekwapen’

Het lijkt haast wel alsof jaarlijks iemand neersteken een traditie onder apothekers en kaakchirurgen is in dit azc te Harderwijk. Alhoewel, ook in Dronten kennen ze deze traditie want daar werd woensdag een asielzoeker neergestoken.

Misschien is het een landelijke azc-traditie?