Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Johan Derksen

19-06-2020 09:31

Zomer 2020

Beste Johan,

Dus toen er tijdens Veronica Inside een Zwarte Piet in beeld was, vroeg jij aan presentator Wilfred Genee “Weten we zeker dat het niet Akwasi is?”

Ja, dan ben je wel een racist natuurlijk.

Dan verkondig je de superioriteit van een bepaald ras of discrimineer je iemand op grond van zijn ras – zoals de officiële betekenis van ‘racisme’ volgens de Dikke van Dale luidt.

Dan is het volkomen terecht dat voorbeeldvrouw Anouk van je moet kotsen.

Dat de professionele allemansvriend Arie Boomsma adverteerders oproept om Veronica Inside voortaan te boycotten.

Dat de verre van ordinaire zangeres Glennis Grace haar volgers op social media oproept om bij jou, Gijp en Genee “even te checken of ze zenuwen hebben in hun zak”.

Dat tv-producent Albert Verlinde eist dat je je excuses aanbiedt.

Dat de marketingmiepjes van de Toto, een staatsbedrijf dat al tien jaar jullie programma nodig heeft om nieuwe gokverslaafden te kweken, “met de zender in gesprek zijn” over de inhoud van Voetbal Inside.

Dat KPN blijkbaar ook al aan tafel zit bij de medewerkers van John de Mol, de eigenaar van Veronica die dolgelukkig was toen-ie jullie destijds kon wegkapen bij RTL.

Dat Gamma en SNS Bank, bedrijven met heel veel ‘mensen van kleur’ in de top en in managementfuncties,  ook staan te springen om hun mening (“Schandalig!”) te mogen verkondigen op de burelen van Talpa.

Dat Albert Heijn niet meer met advertenties in blokken rond Voetbal Inside wil staan.

Gezondheid

Dat adverteerder Zespri (sorry, ik kijk zeker te weinig, want nooit van gehoord) ook een graantje publiciteit wilde meepikken door te melden jullie publiek niet meer te willen bereiken.

En dat Gillette, dat na de transgendergrap van René van der Gijp begin 2018 al was afgehaakt, mededeelde wéér af te haken als adverteerder – dus blijkbaar duurden de principes daar de vorige keer tot de verkoop van de mesjes kelderde door te weinig bereik in de doelgroep.

Wát een glibberige kruipers allemaal!

Met als absolute hoogtepunt natuurlijk de rapper Ronnie Flex.

Die beweerde dat “de heren bij Voetbal Inside altijd een ondertoon hebben” als het over voetballers met een kleurtje gaat.

Ronnie Flex, een maatje van Johnny de Mol, kennen we nog van de hit ‘Dat is Money’, die hij opnam met die andere beroepsknuffelaar, Ali B.. In dat nummer komt de zin “Ik ben op me money als een Jew” voor (bron: Songteksten.net).

Een uitspraak die me duizend keer erger lijkt dan die slechte middelbare scholierengrap van jou.

Maar dat zal de Anouks, de Boomsma’s, de Glennisjes en de Verlindes even worst wezen.

Joden zit voor hen geen handel in.

‘Racisme’ is op dit moment het verdienmodel met de meeste potentie.

Gelukkig snapt John de Mol dat ook. Die wist precies welke kijkcijferhit hij met jullie binnen haalde en zal dit stormpje rustig laten overwaaien.

Tot de deugclub weer op een volgend thema overstapt.

Groet,

JanD

PS. Altijd moeilijk om een goed cadeau voor een ‘man van leeftijd’ te vinden, maar het is gelukt!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)