Binnenland

Demonstratie tegen lockdown ‘samen terug naar normaal’ zondag in Den Haag verboden door burgemeester

19-06-2020 09:59

Burgemeester Johan Remkes (VVD) van Den Haag heeft de voorgenomen ‘Samen terug naar normaal’-demonstratie tegen de lockdown van zondag 21 juni op het Malieveld verboden. Er zouden volgens de organisatie ‘VirusWaanzin’ zeker 10.000 mensen komen. Tegen dat aantal is, zeker op dit moment van noodverordeningen wegens de coronacrisis, het Malieveld niet opgewassen zegt de burgemeester tegen de NOS:

“Remkes noemt het houden van het protest in deze vorm onverantwoord. “Door het programma in te vullen als festival, zonder de daarvoor geldende termijnen aan te houden en te voldoen aan de eisen die daarbij horen zoals inzet van beveiliging, toegangscontroles op verboden middelen en een gedegen veiligheidsplan, en door hiermee de facto een evenement op te zetten dat op grond van de Noodverordening is verboden, ontstaat een onwettige en gevaarlijke situatie. Dat is onverantwoord.””

Op de manifestatie van Viruswaanzin.nl op het Malieveld zouden diverse sprekers als Maurice de Hond komen en bekende DJ’s als DJ Paul Elstak en DJ Jean optreden.