Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Virgil van Dijk

20-06-2020 09:31

Zomer 2020

Beste Virgil,

Gisteren maakte jij via een officieel statement (lees: Twitter) bekend dat de Oranje-internationals zich niet meer laten interviewen door het tv-programma Veronica Inside.

LOL.

Ik vraag me af hoe dat gegaan is.

Had jij gezien dat rapper Ronnie Flex (die van het “Ik ben op me money als een Jew”-duet met Ali B.) meende dat er bij Veronica Inside altijd “een ondertoon” is als het om zwarte spelers gaat?

Dacht je toen: laat ik die kinderachtige grap van Johan Derksen over kopschopper Akwasi eens aangrijpen om na Arie Boomsma, Glennis Grace, Albert Verlinde en tal van merken die op jacht naar free publicity even het heilig boontje wilden uithangen ook op de deugtrein te springen?

Stuurde je een appje naar ‘Wij gaan naar Qatar’, de groepsapp van het Nederlands elftal, met de vraag of jullie uit solidariteit ook iets konden doen?

Kwam er iemand (Memphis?) met het idee om Johan Derksen van de trap te gooien? “Net als ze vroeger met Kees Jansma en die zuurpruim van de Volkskrant in het zwembad deden!”

Stelde een ander (Kluivert?) voor om ‘m gewoon dood te rijden?

Greep bondscoach Ronald Koeman, die natuurlijk ook in de groepsapp zit, toen in? “Doe even normaal, jongens.”

Gezondheid

 

En kwam tenslotte Donny van de Beek, nadat-ie zich had laten uitleggen wat ‘solidariteit’ betekent, op het lumineuze idee om een tweetje te sturen waarin jij namens alle Oranje-internationals aankondigde dat jullie je niet meer laten interviewen door Veronica Inside?

“Met de hashtag #veronicaoffside, LOL!!!”, vulde Jasper Cillessen nog aan (blijft vreemd volk, keepers).

Aldus geschiedde.

En niemand kwam op het idee dat die aankondiging nogal gratuit was, omdat de spelers van het Nederlands elftal zich sowieso zelden bij Veronica Inside laten interviewen…

De helden vonden namelijk allemaal al lang dat Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee niet onderdanig genoeg waren. En ze hadden al helemaal geen zin om zich te moeten verdedigen tegen aantijgingen dat ze zonder enig protest voetballen in stadions die tot op de dag van vandaag door slaven worden gebouwd (ze zijn Ronald de Boer niet).

Dat de lives van die dwangarbeiders jullie niet matteren, maakt van al die spelers van het Nederlands elftal die gisteren een bruine arm haalden bij de fatsoenspolizei niets meer en niets minder dan een stelletje hypocriete sneuneuzen.

Groet,

JanD

PS. Ik hoor al die BLM-types “Educate yourself” roepen, dus ik dacht: ik koop voor jou een cadeautje in dezelfde sfeer. Kan mooi in je koffer als je met Oranje op pad gaat.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)