Politiek

Geert Dales zegt nu ook lidmaatschap 50PLUS op

20-06-2020 17:32

Geert Dales (Screenshot NPO)

Oud-voorzitter van 50PLUS Geert Dales zegt nu ook zijn lidmaatschap van de partij op. Dat laat hij zaterdag weten aan TPO. Dales trad vorige maand af als voorzitter. Naar nu blijkt heeft hij nog een poging gedaan een fusie te bewerkstelligen met de Partij voor de Toekomst van Henk Krol.

“50PLUS is in handen gevallen van regelfetisjisten, incompetente baantjesjagers en bestuurlijke tuinkabouters. Van een zonnige toekomst met tien zetels in de peilingen, een populaire lijsttrekker en een aantal topkandidaten voor de Tweede Kamer is 50PLUS in slechts twee maanden gereduceerd tot de risée van de Nederlandse politiek. Ik heb met anderen initiatieven ontplooid om nog te redden wat er te redden viel. Een ‘reset’ naar de situatie van maart toen alles nog koek en ei was bleek verenigingsrechtelijk mogelijk. Er is zelfs gedacht aan een fusie met de Partij voor de Toekomst van Henk Krol.”

Op 1 augustus wordt een nieuw bestuur gekozen, wat volgens Dales veel te laat is om nog tijdig en zorgvuldig de voorbereidingen voor de Tweede Kamerverkiezingen te starten. Om uiterlijk 31 januari 2021 bij de Kiesraad een kandidatenlijst in te dienen zal er volgens de oud-voorzitter ‘gerotzooid moeten worden met termijnen’ wat hij ‘bestuurlijk prutswerk’ vindt waarvan het nog maar de vraag is of het juridisch stand houdt.

De brief aan het partijbestuur in bezit van TPO (PDF) waarmee hij zijn lidmaatschap opzegt, eindigt met: “Ik heb mijn best gedaan. Het is wel genoeg geweest. Mijn tijd kan beter besteed worden aan het schrijven van Tien Zetels / hoe corona 50PLUS de das om deed dat in november zal verschijnen en dat ik nu reeds warm in uw belangstelling aanbeveel.”

Lees ook – Dossier Geert Dales