Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jerry Afriyie

21-06-2020 09:31

Zomer 2020

Beste Jerry,

Dank!

Je hebt met de publicatie van de vermeende bedreiging aan jouw adres weer eens bewezen hoe het werkt in dit land.

Institutioneel deugen, bedoel ik.

Vooropgesteld: ik geloof er níks van dat jij die brief zelf hebt geschreven. Daarvoor bevat-ie veel te weinig taal- en interpunctiefouten.

Ook vooropgesteld: wie het gezin van iemand met wie hij het oneens is bedreigt, verdient een nekschot.

Maar laten we het over dat institutioneel deugen hebben.

Ten eerste: van de grote media.

Het Algemeen Dagblad, bekend van columnisten die spugen op het graf van de MH17-slachtoffers en die raadsleden bedreigen, was er als de kippen bij om een nieuwsbericht te brengen met als openingszin “Jerry Afriyie, de oprichter van Kick Out Zwarte Piet, wordt bedreigd”.

Geen enkele journalistieke distantie.

Het staat voor het AD gewoon vast dat je inderdaad bedreigd wordt. Terwijl ‘beweert bedreigd te zijn’ of ‘zou bedreigd zijn’ natuurlijk de juiste formulering is. Vooral omdat de brief die je op social media deelde is ondertekend met de naam van een niet bestaand onderdeel van Pegida (‘Pegida-Noord’) én voorzien is van een hándtekening. Waren zijn vingerafdrukken op ofzo?

Sowieso kun je, na die ‘aanslag’ vorig jaar op jullie tijdens een ‘vergadering’ in dat kraakpand in Den Haag waarbij één ruitje sneuvelde en waarvan we nooit een rechtbankverslag hebben gezien omdat er nu eenmaal geen dadergroep was, jullie beweringen maar beter extra goed onderzoeken voor je ze tot krantenkop bombardeert.

Ten tweede: van de politie.

De Amsterdamse politie was er als de kippen bij om die vermeende bedreiging “zeer serieus te nemen” en je aangifte op te nemen.

Niet dat je daar wat aan hebt bij de Amsterdamse politie (de dader van de vermeende aanslag met een halve baksteen op het huis van AD-webredacteur Chris Klomp is ondanks overtuigend bewijsmateraal -LOL- ook nog altijd niet opgepakt), maar het is wel een moreel steuntje in de rug.

Vooral omdat die organisatie nu al weken door mensen zoals jij wordt beschuldigd van racistisch politiegeweld, ook in Nederland.

En als de neef van Mitch Henriquez beweert dat de familie vond dat Mitch’ dood door buitensporig politiegeweld géén racistisch motief had? Dan maken jullie dat zelf wel uit! Fuck die neef.

Ten derde: Akwasi.

Gezondheid

 

Die kopschopper beloofde nog geen week geleden dat hij zich minimaal twee weken terugtrok uit het publieke debat. Maar die liet bij de vermeende bedreiging aan jouw adres de kans niet lopen om ook even broederlijk te deugen.

Ashanti onder elkaar, ik snap dat.

Al moest ik wel lachen om de inhoud van zijn boodschap.

Je verwacht van godvruchtige mensen dat ze hun publiek oproepen om te bidden. Voor jou natuurlijk, voor je gezin ook, voor genezing van de vermeende dader van de vermeende bedreiging desnoods.

Maar dat deed Akwasi niet. Hij deed een oproep om geld aan jou te doneren.

Why?

Zodat je eens lekker met je gezin op vakantie kunt om van de schrik van de vermeende bedreiging te bekomen? Voor een cursus Nederlands? Om schoenen met stalen neuzen en een voor jou heel rare naam te kopen om tijdens de komende Kick Out Zwarte Piet-demonstraties zwart geschminkte Pieten in hun gezicht te trappen?

Allemaal voorspelbare reflexen van het deugvolk.

Maar de allermooiste kwam toch wel van Volkskrant- en Buitenhof-columniste Sheila Sitalsing.

Die schreef, hoewel ze had kunnen weten dat het echte Pegida niet achter die vermeende bedreiging aan jouw adres zit en dat Pegida zich distantieerde van welke bedreiging dan ook aan jouw adres, het volgende: “Van Pegida. Hun voorman is nog weleens op tv keurig geïnterviewd, in zo’n praatshow, alsof het een volstrekt normale beweging is, met een geluid ‘dat ook gehoord mag worden’”.

Die moest dus over jouw rug even voor de zoveelste keer haar gal spuwen over journalisten (Jeroen Pauw in Pauw en Fidan Ekiz in De Nieuwe Maan) die een heel enkele keer de gore moed hadden gehad om Edwin Wagensveld van Pegida uit te nodigen voor een interview, in plaats van voor een lynchpartij.

Als het aan het hoedenplankvrouwtje van de Volkskrant en Buitenhof ligt, verdienen ‘extremisten’ geen podium.

Behalve jullie van KOZP en Black Lives Matter en jullie vriendjes van Antifa dan ;-)

Het is goed dat je die reflexen van de media, de politie, je bro Akwasi en je sis Sheila weer een keer hebt blootgelegd.

Het wachten is nu nog op een briefje van Jesse Jackson aan Mark Rutte…

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! En het zijn geen kralen en kettinkjes, maar iets nuttigs.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)