Politiek

Willem Drees uit canon NLse geschiedenis gezuiverd, want blanke man

22-06-2020 12:30

CC-Foto: Farinel Limoi. Via Flickr. Cropped by TPO.

Dat ging snel. Nog voordat het ene sprongetje voorwaarts is gemaakt, komt de volgende alweer. Uiteraard wederom met alle dank aan bukkers en knielers, zelfhaters em zelfontkenners, deugers en nuttige idoten, hun naam is Legio. Alle geschiedenis moet worden uitgegumd, letterlijk: Vadertje Drees als eerste.

Willem Drees was namelijk een blanke man en blanke mannen zijn FOUT. Blanke mannen worden geboren als misdadiger, de geschiedenis zal met blanke mannen afrekenen. Ook als ze het tegenovergestelde waren van racisten en vooral veel goeds hebben gedaan in de geschiedenis.

De geschiedenis, die nooit heel divers is want geschiedenis, moet worden hertaald en herschreven, zodat de geschiedenis voldoet aan de eisen van de Nieuwe Waarheid (2+2=5).

De waarheid is wat het collectief wil. De ene dag zus de andere dag zo, dan weer dit, dan weer dat, als het collectief zegt dat het de waarheid is, is dat de waarheid. 2+2 kan 5 zijn maar ook 4, of zes, of 3. Alles kan worden herzien. Alles is tenslotte ‘maakbaar’.

Welnu kinderen, noem wat namen van voor Nederland belangrijke historische figuren:

Marga Klompé.
Maria van Bourgondie.
Sara Burgerhart.
Anton de Kom.
Jeroen Bosch.
Johan van Oldenbarnevelt.
Willem Drees.
Floris V.
Karel V.

Heel juist kinderen. Volgende opgave: hoeveel is 2+2 vandaag?