Media & TV

Bonusquote – Johan Derksen overweegt helemaal met TV te stoppen

23-06-2020 11:48

Johan Derksen. (Screenshot Veronica Inside)

Johan Derksen overweegt te stoppen met televisie maken. Dat zegt hij dinsdag tegen De Telegraaf in reactie op de uitzending van Veronica Inside maandag.

Tegen de krant zegt hij:

“Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al met heel weinig plezier naar de uitzending kwam. Daar heb ik ook geen geheim van gemaakt. Als je dan een avond als gisteren hebt, dan helpt dat niet. Ik ben heel erg boos geworden om de uitzending. Ik vond het de slechtste die we ooit gemaakt hebben. De hele show kreeg een totaal andere sfeer, vond ik, en dat is Gijp volkomen met me eens.”

Derksen voelt zich overvallen door preentator Wilfred Genee en de eindredacteur van het programma.

“Het leek wel of onze Wilfred Nederland wilde redden en in één uur de oorlog tussen beide kampen op social media wilde oplossen. (-) Wilfred doet al jaren zijn best om ons de meest vreselijke dingen te laten zeggen. Dat lokt hij uit. Nu werden we geconfronteerd met een presentator die ons kwalijk nam dat we rare dingen zeiden.”

Het optreden van Genee is voor Derksen niet de reden om te overwegen te stoppen, boos is hij niet.

“Tegelijkertijd doe ik al tweeëntwintig jaar hetzelfde kunstje. Ik ga deze zomer eens goed overdenken of ik de laatste twee jaar van mijn contract bij Talpa wel wil uitdienen.”

Briefje van Jan – Aan Wilfred Genee