Portemonnee

Geld besparen doe je door internetaanbieders te vergelijken

23-06-2020 13:31

Internet vergelijken, een manier om geld te besparen voor talloze Nederlanders. Door gebruik te maken van een vergelijker krijg je direct een duidelijk beeld van alle abonnementen die bij je passen. Dat is prettig, want je kunt gemakkelijk meer dan  200 euro per jaar besparen.

  • Toch hebben veel mensen nog vragen over dit onderwerp, weet je bijvoorbeeld niet of jouw abonnement aansluit op je tv, internet en belgedrag? Lees dan de volgende tips die je vertellen waar je op kunt letten.

1. Welke internetverbinding kies je?

Ga je voor ADSL, Kabel, VDSL of glasvezel? Tegenwoordig zijn er in Nederland vier verbindingen beschikbaar die ervoor zorgen dat jij kunt bellen, tv kijken en internetten. De grote verschillen zie je terug in beschikbaarheid, prijs en snelheid. Over het algemeen kunnen we stellen dat ADSL de goedkoopste, maar ook de traagste variant is. VDSL is meestal sneller als ADSL, maar ook net wat duurder.

 

  • Je kunt ook nog kiezen voor de kabel, een net iets duurdere verbinding. Dit is een enorm populaire keuze in Nederland, vaak is er echter maar 1 aanbieder per adres beschikbaar. Daarnaast heb je uiteraard nog glasvezel, dit is de snelste verbinding in Nederland maar nog niet overal beschikbaar.

 

2. Kies voor TV, internet en bellen bij één provider

Het is altijd aan te raden om televisie, internet en telefonie in één pakket af te sluiten. Als je alle diensten bij een provider afsluit ben je goedkoper, en heb je maar een factuur voor al je diensten. Nog een voordeel is dat je maar één keer verzend-, administratie- en/of aansluitkosten hoeft te betalen aan de provider. Bel je niet of weinig? Kies dan voor een internet en tv pakket om kosten te besparen.

3. Welk pakket kan ik het beste uitkiezen?

Tegenwoordig zijn er talloze benamingen voor een abonnement. Denk bijvoorbeeld aan standaard, normaal, plus, light of zwaar. De naam zegt meestal precies wat de inhoud is, door alle verschillende gradaties kun je een pakket kiezen dat precies past bij je wensen. Filter in een vergelijker op internet snelheid, televisie zenders, prijs of klantbeoordelingen om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden.

Er zijn talloze vergelijkingswebsites die je snel een overzicht geven van de verschillende abonnementen bij providers in Nederland. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen in de vergelijker. Daarna geef je aan of je ‘internet’, ‘televisie’ en/of ‘bellen’ wil meenemen in de vergelijking. Klik op ‘check de beste keuze’ en je hebt direct een overzicht van de goedkoopste abonnementen.