Politiek

NPO ontmaskert van uw centen volstrekt onbekende Twitteraar Driekus Vierkant

24-06-2020 16:48

NPO-journalist aan het werk tijdens zijn onderzoek naar Driekus Vierkant. (Beeld: Eddie Q. Media)

Belangwekkend onderzoek van KRONCRV-vehikel Pointer én de Researchdesk, het  journalistiek onderzoeksplatform van de NPO. Ene uit Groningen afkomstige Driekus Vierkant zegt volgens het onderzoekscollectief stomme dingen op Twitter.

Uit het artikel deze woensdag:

“De hele dag door twittert hij erop los. Vaak is het onzin: berichtjes over trekkers, broccoli en zijn gekke buurman. Maar af en toe kan hij ook genadeloos toeslaan met scherpe analyses of door gevoelige informatie naar buiten te brengen.”

Maar:

“De laatste tijd lijkt zijn houding te zijn veranderd. Van iemand met een hart voor de provincie, naar een venijnige trol die seksistische afbeeldingen plaatst, zich beledigend uitlaat en personen op niet subtiele wijze onderuit probeert te halen. En achter die trol – zo blijkt uit het onderzoek van Pointer en de Researchdesk – schuilt een invloedrijke ondernemer die zitting heeft in verschillende ondernemersbesturen, campagnes voert voor de provincie, ambassadeur is van het Beatrix Kinderziekenhuis en zitting heeft in de raad van toezicht van RTV Noord. Kortom, iemand met een groot netwerk en veel invloed.”

Nu ja, wat voor verschrikkelijke dingen heeft deze Driekus – die eigenlijk Stef van der Ziel heet – dan wel niet uitgevreten? De NPO gaat vol Woodward en Bernstein, tegels worden gelicht met een tsunami van bulldozers: zo noemde Driekus iemand een ‘totale lul’. FOEI! Bovendien plaatst Driekus iedere vrijdag een erotische naaktfoto van een vrouw met daarbij de hashtag #luievrouwen. BAH! Bovendien schrijft hij sporadisch voor Geenstijl. Dus dan weet u het wel, die moet kapot.

Want:

“Wat bezielt Van der Ziel om de hele dag door als Driekus Vierkant zijn gal te spuien over bestuurders en politici, en verschillende mensen te pesten en beledigen? Waarom verschuilt hij zich achter dit anonieme account?”

Who the fuck cares. De grote vraag is waarom de NPO zoveel belang hecht aan een mild trollende Twitteraar die nauwelijks volgers heeft. We zouden het de auteur van het artikel – onderzoeksjournalist en data-researcher – Peter Keizer kunnen vragen.  Maar die twittert gek genoeg vanachter een slotje (!). Kapotbenieuwd wat voor vuiligheid daar achter plaatsvindt. Kan de NPO dat wellicht ook onderzoeken? Dank namens de belastingbetaler!

Afsluitend: wat vindt Driekus er eigenlijk zelf van?