Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Arie Boomsma

25-06-2020 09:31

Zomer 2020

Beste Arie,

Als minister-president Jerry King Luther Afriyie over een jaartje of dertig van de minister van Cultuur, Wetenschap en Herstelbetalingen, Dr. Sylvana Simons, de nieuwe Canon van de Nederlandse Televisie krijgt uitgereikt, zal jij daar een prominente rol in spelen.

Jij bent de ‘helper whitey’ die er hoogstpersoonlijk voor heeft gezorgd dat het laatste programma waarin de stem van de gewone blanke man werd verwoord van de buis verdween.

Dat deed je door als eerste op te roepen tot een adverteerdersboycot van het programma, Veronica Inside, omdat Johan Derksen zich daarin racistisch zou hebben geuit toen hij een fout grapje maakte.

De gevolgen van een adverteerdersboycot hoef ik jou niet uit te leggen. Indien wel: vergelijk het maar met een aandachtsboycot voor jou. Dat alle media en omroepen je opeens negeren. Of een subsidieboycot voor Kick Out Zwarte Piet en al die andere agressieve Black Panthers-kopietjes. Dat de Jerry’s moeten gaan werken voor hun geld. (Ja, dit soort dingen mogen anno 2020 allemaal nog nét geschreven worden)

Jij was (omdat er nog een rekening open stond) de eerste Arie.

Daarvoor zullen de heersers van dat moment je eeuwig dankbaar zijn. Toch een soort held.

De nazaten van de gewone blanke man, die op school niet goed hebben opgelet bij de lessen ‘Wokeness’, ‘Inclusiviteit’ en ‘Erfzonde’, horen we -achter de voordeur- in heel andere termen over je spreken.

Dat varieert van ordinaire scheldwoorden tot slechte naamgrappen (Boomsma, Slijmsma, Deugsma, Kruipsma en Liksma), maar de grote gemene deler is, dat zal je als zoon van een dominee niet verrassen: Judas.

Een verraaier.

Gezondheid

 

En was je tachtig jaar eerder geboren, dan was vast het aloude ‘NSB’er’ voor je uit de kast getrokken, al liet jij het kopgeld vorige week dan niet uitbetalen in knaken (drie), maar in aandacht van de media en duimpjes omhoog als je met je bakfiets door Amsterdam reed.

Het ergst zullen die gewone blanke gezinnen niet eens vinden dat je je liet misbruiken door de agressors, die de te hardhandige behandeling van een Amerikaanse draaideurcrimineel door de politie aangrepen om wereldwijd te gaan vingerwijzen, schreeuwen en roven.

Nee, ze zullen zich jou vooral herinneren als de zak hooi die ná de door hemzelf in gang gezette karaktermoord op Johan Derksen opeens ging roepen dat Johan Derksen géén racist is.

Je kwam terwijl het lijk nog warm was absolutie geven aan de man die je zelf met die gereformeerde glimlach op je smoel bij de beul had gebracht, zelf had vastgebonden aan de elektrische stoel en zelf een dodelijke injectie had gegeven.

Het is ook om die reden dat minister Dr. Sylvana Simons tegen die tijd een standbeeld voor jou op de plek in Hoorn waar vroeger J.P. Coen stond gaat tégenhouden.

Ze verwijt jou een chronisch gebrek aan ruggengraat.

En gelijk heeft ze.

Want wat dat betreft ben en blijf je een typische Bekende Nederlander, een knipmessende koopman.

Buigen, buigen en nog eens buigen, naar alle kanten, net zolang tot de botten in de rug zijn verworden tot weke delen.

Als je je trouwens afvraagt waarom premier Jerry King Luther Afriyie Dr. Sylvana Simons tot minister van van Cultuur, Wetenschap en Herstelbetalingen benoemde terwijl ze niet eens de Kappersschool heeft afgemaakt, dan kan ik je dat wel vertellen.

De enige andere werkloze neger met een bril was Jandino Asporaat.

Zelfs voor Jerry is er een ondergrens.

Groet,

JanD

PS. Ik weet dat er maar één cadeau is dat jou echt gelukkig maakt. Het was even zoeken, maar: gevonden!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)