Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ali B.

28-06-2020 09:31

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Beste Ali,

Is er dan helemaal geen ondergrens?

Denk je dat de mensen álles van je blijven pikken?

Ik bedoel: in 2017 bleek je antisemiet.

Je zong op je nieuwe CD ‘Een Klein Beetje Geluk’ dat je “op je money zat als een Jew”.

We moesten dat, beweerde je, vooral niet uitleggen als antisemitisme. Hoe dan wel? “Ik noem ze juist goede zakenmensen. Het was een compliment.”

LOL.

Zal ik eens een Marokkaan complimenteren?

Dan zing ik: “Ik kan breezersletjes voor me laten werken als een mocro”. En als daar dan gezeik over komt, zeg ik: “Ik noem ze juist zorgzaam”.

Niet heel geloofwaardig, Ali.

In 2018 bleek je een witwasser.

Je nam het op voor de Frans-Algerijnse rapper ‘Boef’, die voor de zoveelste keer in opspraak was. Ditmaal omdat hij vrouwen voor hoer uitmaakte.

Waarom je het voor hem opnam? Omdat hij bij jouw platenlabel en managementbureau SPEC zat.

Hoe je het voor hem opnam? Met de legendarische uitspraak: “ “Wij zijn ook erg geschrokken van de uitlatingen van Boef, omdat we hem daarin niet herkennen.”

LOLLOL.

Omdat we hem daarin niet herkennen…

Ik weet niet welk nieuws jij over rapper Boef allemaal gemist hebt, maar in elk geval dat hij politieagenten provoceert voor een vlogje, katten uit rijdende auto’s gooit, rechters tutoyeert en onderbreekt, danst op politieauto’s, een agent “Ik neuk je dochter” toebijt, met 165 kilometer te hard door de bebouwde kom scheurt en daarvan zélf het bewijs op internet zet.

In dat rijtje past het inderdaad helemáál niet om vrouwen ‘hoer’ te noemen.

Bij zo iemand ligt ‘dame’ veel meer in de lijn der verwachtingen.

In 2019 bleek je een racist.

Gezondheid

 

In een volle zaal moest iedereen (ook Johan Derksen-basher Ronnie Flex) heel hard om je lachen toen je op het podium met “Als ik wist dat hier zoveel negers waren, had ik mijn schoen gezet” én de ultieme Zwarte Piet-grap maakte én ‘mensen van kleur’ ‘negers’ noemde.

Terwijl Zwarte Piet-grappen volgens de Arie Boomsma’s van deze wereld alle bruine kindjes heel verdrietig maken.

En terwijl negers het toch echt iedereen die zelf geen neger is ten strengste hebben verboden dat woord te gebruiken, want ‘institutioneel racisme!’ en de hele verdere reutemeteut aan Black Panthers-jargon.

LOLLOLLOL.

Elk jaar doe je wel iets wat écht niet kan.

En net toen ik hoopte dat je in 2020 eindelijk eens geen grote misstap zou maken, deed je weer wat stoms.

Je maakte een filmpje waarin je je steun uitsprak aan de crimineel die ervoor heeft gezorgd dat heel veel kwetsbare ouderen de afgelopen maanden een gruwelijke en eenzame verstikkingsdood stierven.

Geld vergoedt veel, Ali.

Maar toch niet alles?

Groet,

JanD

PS. Kralen! Kettinkjes! Maar dan de mocro-way!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)