Entertainment

Tijd om media kapot te maken! Beroepsdrammers presenteren Media Meldpunt Racisme en Discriminatie

29-06-2020 09:46

In een ongelooflijk lang en wollig schrijven hebben een paar honderd onbekende journalisten en mediamensen te kennen gegeven dat ze Het Niet Meer Pikken.

Daarom hebben ze het  Media Meldpunt Racisme & Discriminatie opgericht. De ondertekenaars willen meldingen van racisme en discriminatie in journalistieke mediabedrijven of -producties actief gaan registreren en actie ondernemen tegen bedrijven uit de sector die zich bewust of onbewust schuldig aan racisme en discriminatie maken.

Nou! Dat kan alleen maar goed gaan! Beroepsgekwetsten en dito drammers met een hekel aan de vrije pers lekker waarheidscommissietje laten spelen, wat een idee.

Uit het pamflet:

“We willen erkenning voor de objectieve realiteit dat racisme schadelijke invloed heeft op de levens van miljoenen Nederlanders. Racisme en discriminatie zijn niet ‘de andere kant van het verhaal’, ‘een mening’ of ‘een politiek standpunt’, maar verboden en strafbaar. Het is ook niet alleen het probleem van bi-culturele makers, maar van ons allemaal. Verandering komt alleen als iedereen verantwoordelijkheid neemt.”

(…)

“Daarom richten wij een Meldpunt Media Racisme & Discriminatie op waar:

  • Meldingen van racisme en discriminatie in journalistieke mediabedrijven of mediaproducties actief worden geregistreerd en gemonitord (dossieropbouw);

  • Op basis van meldingen actie wordt ondernomen tegen journalistieke mediabedrijven die zich – bedoeld of onbedoeld – schuldig maken aan racisme en discriminatie of dat gedogen op de werkvloer of in mediaproducties;

  • In een veilige omgeving slachtoffers en klokkenluiders van racisme en discriminatie in de media psychologisch en juridisch worden bijgestaan en beschermd.”

 

Nou, tijd om de Divibokaal weer van stal te halen en ‘s lands media te zuiveren! Je kan natuurlijk – zoals het hoort in Nederland – gewoon naar de rechter stappen als je denkt dat er sprake is van discriminatie.

Maar nee, liever zelf aanklager, rechter en beul spelen, want zo gaat dat met doodenge organisaties als Media Meldpunt Racisme en Discriminatie.