Politiek

Video – Dorien Rookmaker (Oud D66/FvD/Fractie-Otten en nu Partij voor de Toekomst) krijgt tik op vingers van Khadija Arib

29-06-2020 17:29

Dorien Rookmaker in de Tweede Kamer. (Screenshot Tweede Maker)

De Tweede Kamer debatteert maandag samen met Nederlandse Europarlementariërs over de staat van de Europese Unie. Zo is ook Dorien Rookmaker te gast. Even voorstellen: Rookmaker was in 1994 kandidaat-Kamerlid voor D66, werd in 2006 raadslid voor diezelfde partij in Groningen. In juni 2019 werd ze geïnstalleerd als senator namens Forum voor Democratie, stapte in augustus dat jaar over naar Henk Otten (formeel Fractie-Otten) om vervolgens in februari dit jaar haar zetel in het Europees Parlement op te eisen die ze middels de kieslijst van Forum voor Democratie had binnengehaald.

Enfin, Henk Otten had ondertussen de partij GO Realisme & Daadkracht opgericht maar die fuseerde in de nacht van zondag op maandag met de Partij voor de Toekomst van Henk Krol. Dus toen Rookmaker maandagmiddag het woord nam presenteerde ze zich als vertegenwoordiger van de Partij voor de Toekomst (al noemde ze het abusievelijk de Partij VAN de Toekomst). Maar Kamervoorzitter Khadija Arib moet niks van zulke fratsen hebben. Je kan namelijk niet een partij vertegenwoordigen die voor de Europese Verkiezingen nog niet bestond. Hoe gaat Rookmaker dan de Handelingen in? Als “D. Rookmaker (EP/Rookmaker).”