Binnenland

Amsterdamse College wil vrije dag voor Keti Koti ‘net als Koningsdag’

01-07-2020 10:15

Clowntown Amsterdam wil weer eens de rest van het land zijn wil opleggen.

Het College (bestaande uit GroenLinks, D66, PvdA en SP) wil dat Keti Koti – dat is 1 julo, vandaag dus – een nationale feestdag wordt. Amsterdamse ambtenaren zouden dan ook vrij mogen krijgen.

“Het Amsterdamse gemeentebestuur moet Keti Koti voordragen als erkende nationale feestdag, vinden de PvdA, die het initiatief nam, GroenLinks, Denk, Bij1, SP, Partij voor de Dieren en ChristenUnie, die het voorstel ondertekenen en dus steunen. Deze partijen zijn goed voor 26 van de 45 stemmen in de gemeenteraad, een meerderheid. Ook zou Amsterdam zich moeten aansluiten bij het collectief dat de wens tot erkenning onder de aandacht brengt van de regering.

Als het lukt komt Keti Koti, de herdenking van de afschaffing van de slavernij, in het rijtje van Koningsdag, Pasen, Kerstmis, Bevrijdingsdag en nog enkele feestdagen.”

Nou, mooi, het kan nooit lang duren voordat de NPO (toch de militante tak van de progressieve hoofdstedelijke elite) dit gaat steunen door talloze programma’s, documentaires en supertjespersoonlijke profielen. Verzet is zinloos, gun Amsterdamse ambtenaren die vrije dag!